Kavos mėgėjai tikriausiai yra girdėję apie kavos pupelių šviežumo svarbą ruošiant kavą namuose. Tačiau nedaugelis kalba apie maltos kavos vertę. Kaip rašo HuffPost, kavamalės pasirinkimas priklauso nuo to, iki kokio smulkumo kavos pupeles norėtumėte sumalti. Pavyzdžiui, gerai espresso kavai reikia labai smulkaus malimo.
„Idealus malimas kiekvienam kavos gėrimui yra skirtingas. Rinkdamiesi kavamalę turite suprasti, ką norite pasiekti”, – aiškino „Seattle Coffee Gear” pardavimų vadybininkas Johnas Holmquistas.
Yra dviejų tipų kavamalės:
- su ašmenimis,
- su girnomis.
Ekspertai pataria vengti pirmojo tipo aparatų, nes jie nesumala visų pupelių iki vienodo dydžio dalelių, o tai svarbu ruošiant beveik bet kokios rūšies kavą.
Tarp kavamalių su girnomis galima atskirti kūginius ir plokščius. Pasirinkimas tarp jų priklauso nuo daugelio veiksnių: jūsų pageidaujamo virimo būdo, asmeninio skonio ir patirties.
Pavyzdžiui, jei namuose ruošiate tik espreso kavą, galite apsvarstyti galimybę įsigyti malūnėlį su kūginiais šereliais (jis paprastai yra pigesnis). Visiems kitiems virimo būdams geriau naudoti malūnėlį su plokščiais šereliais.
Norint įsigyti kokybišką kavos pupelių malimo aparatą (kavamalę), reikėtų atsižvelgti ir į kainą. Juk, puikiai žinote posakį „skūpas moka du kartus”. Paprastai gera kavamalė kainuoja nuo 150 €.