Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Sportas / Sveikata Įvardyti geriausi žarnyno sveikatą gerinantys maisto produktai: išbandykite juos ir jūs
Sportas / Sveikata

Įvardyti geriausi žarnyno sveikatą gerinantys maisto produktai: išbandykite juos ir jūs

Dalintis

Maisto produktai, kuriuose yra probiotikų, gali pagerinti mūsų žarnyno veiklą. Juose yra įvairių padermių gyvų bakterijų, kurios padeda palaikyti sveiką mikrobiomą. Apie tai rašoma „Real Simple”.

Probiotikai padeda atkurti „gerąsias” bakterijas organizme. Daugeliu atvejų jų skaičius gerokai sumažėja po antibiotikų vartojimo. Be to, probiotikai stiprina žarnyną ir apskritai mikrobiomą.

„Probiotikai yra naudingi žarnynui. Tačiau jie taip pat gali pagerinti jūsų imuninę sistemą ir sumažinti infekcijų riziką, padėti virškinimui, sumažinti riziką užsikrėsti kenksmingais mikroorganizmais ir skatinti maistinių medžiagų įsisavinimą”, – sako mitybos specialistė Amy Archer.

„Galbūt kažkur girdėjote populiarų žarnyno kaip „antrųjų smegenų” apibrėžimą. Taip yra dėl jo gaminamo serotonino ir dopamino. Jie padeda reguliuoti mūsų nuotaiką. Taigi, norėdami palaikyti gerą žarnyno sveikatą, pabandykite į savo racioną įtraukti maisto produktų, turinčių probiotikų.

Kefyras

Šiame rauginto pieno gėrime yra daug probiotikų, nes jį fermentuoja ir bakterijos, ir mielės. Kefyras skanus vienas arba su garnyru.

Jogurtas

Jogurtas gaminamas kaitinant pieną, po to jį atšaldant ir sujungiant su dviem gyvomis kultūromis: Lactobacillus bulgaricus ir Streptococcus thermophilus. Jogurtai be jokių priedų ar pridėtinio cukraus bus sveiki.

Rauginti kopūstai

Raugintuose kopūstuose taip pat yra daug probiotikų, kurie susidaro fermentacijos proceso metu. Rauginti kopūstai gali pagerinti bendrą žarnyno mikrofloros būklę.

Rauginti agurkai

Norėdami gauti tikros naudos žarnynui iš agurkų, venkite marinuotų agurkų, nes juose nėra gyvų bakterijų. Valgykite raugintus agurkus, kurie dėl natūralaus fermentacijos proceso įgauna rūgštų skonį.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar specialistą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Saulės žybsniai ir magnetinės audros

Penktadienį – nematoma audra: kaip magnetinis pliūpsnis paveiks jūsų savijautą?

Jau šį penktadienį, birželio 20 d., Lietuvą pasieks dar viena magnetinė audra....

Kokosų pienas

Kokosų drožlės: ne tik skanumynams – nauda virškinimui ir plaukams

Kokosų drožlės jau seniai žinomos ne tik kaip desertų ingredientas, bet ir...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Ar skausmas trukdo kasdienai

Ar skausmas trukdo kasdienai? Atrask kineziterapiją, kuri padeda judėti be vaistų

Vis dažniau pastebima, kad skausmas, kuris prasideda nuo lengvo tempimo ar diskomforto,...