Kad rankšluosčiai tarnautų kuo ilgiau, juos reikia skalbti ne tik reguliariai, bet ir teisingai. Patyrusi šeimininkė pasidalijo paprastu patarimu, ką dar pilti į skalbimo mašiną, be skalbiklio.
Kodėl rankšluosčiai greitai nusidėvi
Dažnai galima išgirsti, kad rankšluosčių galiojimo laikas yra dveji, daugiausia treji metai, o jei tai virtuviniai rankšluosčiai, tai dar mažiau. Iš tiesų rankšluosčius rekomenduojama keisti kas 2–3 metus, nes laikui bėgant jie praranda savo sugeriamąsias savybes, sustingsta ir gali tapti bakterijų veisimosi vieta, ypač jei yra dažnai skalbiami ir netinkamai prižiūrimi.
Manoma, kad po šio laikotarpio net ir reguliariai valomi rankšluosčiai nustoja būti higieniški. Tačiau tinkamai prižiūrimi jie gali tarnauti dešimt metų ar net ilgiau.
Paprastas triukas ilgaamžiškumui
Patyrusi šeimininkė atskleidė, kad be skalbimo miltelių su kiekvienu skalbimu į būgną įpila ir vieną paprastą priemonę – šaukštą druskos ir šaukštą sodos mišinio.
Druska pasižymi antibakterinėmis savybėmis ir padeda pašalinti nešvarumus bei odos pleiskanas iš audinio. Soda veiksmingai neutralizuoja nemalonius kvapus, kurie gali atsirasti dėl audinyje įstrigusių organinių šiukšlių, riebalų ir prakaito.
Kaip išsaugoti rankšluosčių minkštumą
Kad rankšluosčiai nesukietėtų nuo dažno skalbimo aukštoje temperatūroje, pravers kepimo soda. Ji turi savybę minkštinti vandenį ir patį audinį. Net jei rankšluosčius dezinfekavimui skalbsite 90 laipsnių temperatūroje, jie vis tiek išliks minkšti.
Dėka tokių paprastų veiksmų rankšluosčiai visada bus švarūs, higieniški ir galės tarnauti ne tik 2–3 metus, bet ir 10 ar net 15 metų.

