Naminis atšaldytas bruknių gėrimas, ne tik atgaivina, bet ir suteikia jėgų. Skanus, išraiškingas skonis.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Per naktį atšildykite bruknes, sutrinkite per sietelį.
2. Sutrintos bruknės sudedamos į puodą, įpilama 1,5 litro švaraus vandens, įdedama cukraus, kai užvirs, virkite 5–7 minutes, tada nukelkite puodą nuo viryklės ir uždenkite dangčiu.
3. Atvėsus, iš puodo su sieteliu išimkite nuovirą.
4. Įdėkite medaus ir maišykite kol medus ištirps.
5. Padėkite į šaldytuvą. Šaltas bruknių gėrimas pats skaniausias!
2. Sutrintos bruknės sudedamos į puodą, įpilama 1,5 litro švaraus vandens, įdedama cukraus, kai užvirs, virkite 5–7 minutes, tada nukelkite puodą nuo viryklės ir uždenkite dangčiu.
3. Atvėsus, iš puodo su sieteliu išimkite nuovirą.
4. Įdėkite medaus ir maišykite kol medus ištirps.
5. Padėkite į šaldytuvą. Šaltas bruknių gėrimas pats skaniausias!
Ingredientai
* Bruknės 350 g
* Cukranendrių cukrus 100 g
* Medus 3 v. šaukštai
* Vanduo 1,5 l
* Cukranendrių cukrus 100 g
* Medus 3 v. šaukštai
* Vanduo 1,5 l
Siųsti atsiliepimą