Šis skanus patiekalas kilęs iš Anglijos. Tai gatvės maistas Jungtinėje Karalystėje. Šioje svetainėje rasite originalų Fish and Chips receptą.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 2 |
Paruošimas
1. Bulves nulupkite, supjaustykite maždaug centimetro storio lazdelėmis ir 3 minutes pagruzdinkite iki 160 laipsnių įkaitintame aliejuje. Berkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos skardos ir palikite, kol ruošite žuvis.
2. 50 g miltų sumaišykite su šaukšteliu smulkios druskos ir pipirais. Likusius miltus su česnakais, likusia smulkia druska ir alumi suplakite į vientisą grietinės tirštumo tešlą. Jei ji per skysta, berkite dar miltų, jei per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.
3. Žuvis supjaustykite juostelėmis, kiekvieną apvoliokite miltų mišinyje, merkite į tešlą ir nuvarvinkite jos perteklių. Kartu su bulvėmis 5-7 minutes pagruzdinkite iki 180 laipsnių temperatūroje įkaitintame aliejuje.
4. Iškepusias žuvis ir bulves berkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius, ir pabarstykite druska.
2. 50 g miltų sumaišykite su šaukšteliu smulkios druskos ir pipirais. Likusius miltus su česnakais, likusia smulkia druska ir alumi suplakite į vientisą grietinės tirštumo tešlą. Jei ji per skysta, berkite dar miltų, jei per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.
3. Žuvis supjaustykite juostelėmis, kiekvieną apvoliokite miltų mišinyje, merkite į tešlą ir nuvarvinkite jos perteklių. Kartu su bulvėmis 5-7 minutes pagruzdinkite iki 180 laipsnių temperatūroje įkaitintame aliejuje.
4. Iškepusias žuvis ir bulves berkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius, ir pabarstykite druska.
Ingredientai
* 300 g pailgų nedidelių bulvių
* 300 g menkių filė
* 120 g miltų
* 125 ml šviesaus alaus
* 1,25 šaukštelio smulkios druskos
* 0,5 šaukštelio maltų pipirų
* 0,5 šaukštelio česnakų granulių
* aliejaus virimui
* 0,25 šaukštelio rupios jūros druskos
* 300 g menkių filė
* 120 g miltų
* 125 ml šviesaus alaus
* 1,25 šaukštelio smulkios druskos
* 0,5 šaukštelio maltų pipirų
* 0,5 šaukštelio česnakų granulių
* aliejaus virimui
* 0,25 šaukštelio rupios jūros druskos
Siųsti atsiliepimą