Gruzdintos žuvys su bulvėmis (Fish and chips)

Šis skanus patiekalas kilęs iš Anglijos. Tai gatvės maistas Jungtinėje Karalystėje. Šioje svetainėje rasite originalų Fish and Chips receptą.

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:2
Paruošimas
1. Bulves nulupkite, supjaustykite maždaug centimetro storio lazdelėmis ir 3 minutes pagruzdinkite iki 160 laipsnių įkaitintame aliejuje. Berkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos skardos ir palikite, kol ruošite žuvis.

2. 50 g miltų sumaišykite su šaukšteliu smulkios druskos ir pipirais. Likusius miltus su česnakais, likusia smulkia druska ir alumi suplakite į vientisą grietinės tirštumo tešlą. Jei ji per skysta, berkite dar miltų, jei per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.

3. Žuvis supjaustykite juostelėmis, kiekvieną apvoliokite miltų mišinyje, merkite į tešlą ir nuvarvinkite jos perteklių. Kartu su bulvėmis 5-7 minutes pagruzdinkite iki 180 laipsnių temperatūroje įkaitintame aliejuje.

4. Iškepusias žuvis ir bulves berkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius, ir pabarstykite druska.
Ingredientai
* 300 g pailgų nedidelių bulvių
* 300 g menkių filė
* 120 g miltų
* 125 ml šviesaus alaus
* 1,25 šaukštelio smulkios druskos
* 0,5 šaukštelio maltų pipirų
* 0,5 šaukštelio česnakų granulių
* aliejaus virimui
* 0,25 šaukštelio rupios jūros druskos
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: