Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gruzdintos žuvys su bulvėmis (Fish and chips)

Šis skanus patiekalas kilęs iš Anglijos. Tai gatvės maistas Jungtinėje Karalystėje. Šioje svetainėje rasite originalų Fish and Chips receptą.

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:2
Paruošimas
1. Bulves nulupkite, supjaustykite maždaug centimetro storio lazdelėmis ir 3 minutes pagruzdinkite iki 160 laipsnių įkaitintame aliejuje. Berkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos skardos ir palikite, kol ruošite žuvis.

2. 50 g miltų sumaišykite su šaukšteliu smulkios druskos ir pipirais. Likusius miltus su česnakais, likusia smulkia druska ir alumi suplakite į vientisą grietinės tirštumo tešlą. Jei ji per skysta, berkite dar miltų, jei per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens.

3. Žuvis supjaustykite juostelėmis, kiekvieną apvoliokite miltų mišinyje, merkite į tešlą ir nuvarvinkite jos perteklių. Kartu su bulvėmis 5-7 minutes pagruzdinkite iki 180 laipsnių temperatūroje įkaitintame aliejuje.

4. Iškepusias žuvis ir bulves berkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius, ir pabarstykite druska.
Ingredientai
* 300 g pailgų nedidelių bulvių
* 300 g menkių filė
* 120 g miltų
* 125 ml šviesaus alaus
* 1,25 šaukštelio smulkios druskos
* 0,5 šaukštelio maltų pipirų
* 0,5 šaukštelio česnakų granulių
* aliejaus virimui
* 0,25 šaukštelio rupios jūros druskos
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Skaitykite panašius straipsnius

Kitas straipsnis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *