Šis receptas daugeliui žmonių pažįstamas nuo vaikystės. Pavyzdžiui, žemaičių blynai su grybais.
Pagaminsite per: | 40 min. |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Bulves reikia virti su lupenomis, nuvalyti ir sutarkuoti, o tada pasūdyti.
2. Manų kruopas užpilkite bulvių sultiniu (3-4 šaukštai) ir išmaišykite, tada suberkite tarkuotas bulves ir krakmolą.
3. Įpilkite aliejaus, išmaišykite ir leiskite masei pabūti 20-30 minučių.
4. Tuo tarpu grybus supjaustykite kubeliais arba griežinėliais, svogūną nuvalykite ir supjaustykite taip, kaip jums patinka.
5. Pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos, tada suberkite grybus ir kepkite, kol išgaruos drėgmės perteklius, o po to galite įberti druskos ir pipirų.
6. Kai paruošite, išimkite įdarą iš keptuvės ir leiskite atvėsti.
7. Iš bulvių tešlos formuojame paplotėlius, dedame įdarą, ruošiniams suteikiame paplotėlių ar kotletų formą, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje dideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių. Patiekite su grietine.
2. Manų kruopas užpilkite bulvių sultiniu (3-4 šaukštai) ir išmaišykite, tada suberkite tarkuotas bulves ir krakmolą.
3. Įpilkite aliejaus, išmaišykite ir leiskite masei pabūti 20-30 minučių.
4. Tuo tarpu grybus supjaustykite kubeliais arba griežinėliais, svogūną nuvalykite ir supjaustykite taip, kaip jums patinka.
5. Pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos, tada suberkite grybus ir kepkite, kol išgaruos drėgmės perteklius, o po to galite įberti druskos ir pipirų.
6. Kai paruošite, išimkite įdarą iš keptuvės ir leiskite atvėsti.
7. Iš bulvių tešlos formuojame paplotėlius, dedame įdarą, ruošiniams suteikiame paplotėlių ar kotletų formą, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje dideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių. Patiekite su grietine.
Ingredientai
* bulvės - 1 kg;
* manų kruopos - 2 šaukštai. L.;
* krakmolas (kukurūzai) - 2 šaukštai. L.;
* aliejus - 3 šaukštai. L.;
* miltai - 2 šaukštai. L.;
* druskos ir pipirų pagal skonį;
* pievagrybiai - 500 g;
* svogūnas - 2 vnt.
* manų kruopos - 2 šaukštai. L.;
* krakmolas (kukurūzai) - 2 šaukštai. L.;
* aliejus - 3 šaukštai. L.;
* miltai - 2 šaukštai. L.;
* druskos ir pipirų pagal skonį;
* pievagrybiai - 500 g;
* svogūnas - 2 vnt.
Siųsti atsiliepimą