Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip kepti žemaičių blynus su grybų įdaru: patiekalas iš vaikystės

Šis receptas daugeliui žmonių pažįstamas nuo vaikystės. Pavyzdžiui, žemaičių blynai su grybais.

Pagaminsite per:40 min.
Virtuvė:Lietuviška
Porcijos:4
Paruošimas
1. Bulves reikia virti su lupenomis, nuvalyti ir sutarkuoti, o tada pasūdyti.

2. Manų kruopas užpilkite bulvių sultiniu (3-4 šaukštai) ir išmaišykite, tada suberkite tarkuotas bulves ir krakmolą.

3. Įpilkite aliejaus, išmaišykite ir leiskite masei pabūti 20-30 minučių.

4. Tuo tarpu grybus supjaustykite kubeliais arba griežinėliais, svogūną nuvalykite ir supjaustykite taip, kaip jums patinka.

5. Pakepinkite svogūną iki auksinės spalvos, tada suberkite grybus ir kepkite, kol išgaruos drėgmės perteklius, o po to galite įberti druskos ir pipirų.

6. Kai paruošite, išimkite įdarą iš keptuvės ir leiskite atvėsti.

7. Iš bulvių tešlos formuojame paplotėlius, dedame įdarą, ruošiniams suteikiame paplotėlių ar kotletų formą, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje dideliame kiekyje aliejaus iš abiejų pusių. Patiekite su grietine.
Ingredientai
* bulvės - 1 kg;
* manų kruopos - 2 šaukštai. L.;
* krakmolas (kukurūzai) - 2 šaukštai. L.;
* aliejus - 3 šaukštai. L.;
* miltai - 2 šaukštai. L.;
* druskos ir pipirų pagal skonį;
* pievagrybiai - 500 g;
* svogūnas - 2 vnt.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 5 / 5. Balsų skaičius: 1

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Panašus straipsniai