Jei norite pagaminti ką nors saldaus ir sveiko, prisiminkite šį receptą. Tinkamai paruošus karamelę, saldainiai bus skanūs. Ant viršaus bus traškus lukštas, o viduryje – šviežias obuolys. Puikus tekstūrų ir skonių derinys.
Pagaminsite per: | 160 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Obuolius supjaustykite griežinėliais. Išdžiovinkite juos popieriniu rankšluosčiu. Tada palaikykite šiltoje vietoje, kad dar labiau apdžiūtų. Nuo to priklauso karamelės sukibimo kokybė.
2. Taigi, dabar jį reikia virti karamelę. Norėdami tai padaryti, supilkite vandenį į keptuvę ir supilkite cukrų. Virkite nuolat maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite. Tada supilkite citrinos sultis. Kepkite toliau. Karamelė turėtų tapti gelsvos spalvos.
3. Dabar atėjo laikas pridėti maistinių dažų (bet kokios spalvos). Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
4. Paruoškite kepimo popierių. Panardinkite obuolius į karamelę ir padėkite ant popieriaus. Dabar reikia palaukti 2 valandas kambario temperatūroje. Karamelė sukietės ir turėsite skanių natūralių saldainių. Gero apetito!
2. Taigi, dabar jį reikia virti karamelę. Norėdami tai padaryti, supilkite vandenį į keptuvę ir supilkite cukrų. Virkite nuolat maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite. Tada supilkite citrinos sultis. Kepkite toliau. Karamelė turėtų tapti gelsvos spalvos.
3. Dabar atėjo laikas pridėti maistinių dažų (bet kokios spalvos). Išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
4. Paruoškite kepimo popierių. Panardinkite obuolius į karamelę ir padėkite ant popieriaus. Dabar reikia palaukti 2 valandas kambario temperatūroje. Karamelė sukietės ir turėsite skanių natūralių saldainių. Gero apetito!
Ingredientai
* obuolys - 2 vnt.
* vanduo - 125 ml
* maistiniai dažai - 1 arbatinis šaukštelis
* cukrus - 250 g
* citrinos sultys - 1 šaukštelis
* vanduo - 125 ml
* maistiniai dažai - 1 arbatinis šaukštelis
* cukrus - 250 g
* citrinos sultys - 1 šaukštelis
Siųsti atsiliepimą