Štai skanus ir lengvai paruošiamas obuolių pyrago receptas. Jį galima valgyti pusryčiams arba kaip desertą. Pažymime, kad gabalėlyje tokio pyrago yra 157 kalorijos ir septyni gramai baltymų.
Ingredientai
- 3 vidutinio dydžio kiaušiniai, lengvai išplakti;
- 160 ml pieno;
- 3 šaukštai tyro alyvuogių aliejaus;
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto;
- 35 g paprastų miltų;
- 30 g vanilinio cukraus;
- 2 valgomieji šaukštai medaus;
- 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono;
- 1 arbatinis šaukštelis sausų mielių;
- žiupsnelis druskos;
- 4 saldūs obuoliai.
Paruošimo būdas
- Visus tešlos ingredientus suplakite iki vientisos masės, tačiau be mielių. Mieles užpilkite nedideliu kiekiu šilto pieno, palaukite ko suputos (apie 10 min.). Tada į masę įmaišykite mieles ir tešlą atidėkite į šalį.
- Obuolius supjaustykite plonais griežinėliais. Jie turi būti labai ploni, kad šis receptas pavyktų.
- Obuolius sluoksniais sudėkite į kepimo formą. Viršų užpildykite tešla. Palikite šiek tiek pabrinkti, užteks 20-30 min.
- Kepkite 160 ℃ temperatūroje 50 minučių, kol taps auksinės spalvos – įsitikinkite, kad nesudegs. Kai iškeps, išimkite iš orkaitės ir palikite 15 minučių, tada išimkite ir atvėsinkite.
- Pyragą galima laikyti šaldytuve iki penkių dienų. Paruoštą patiekti galite imti gabalėlį ir kaitinti keptuvėje iš abiejų pusių, kol karamelizuosis, ir patiekti su jogurtu.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi