Šokolado skonio slyvų uogienė be kauliukų. Tikrai neklasikinė uogienė, kuri visiems jau pabodusi. Ją pagaminti taip pat paprasta, kaip ir paprastą uogienę. Galite mėgautis tuoj pat arba pasidėti žiemai.
Pagaminsite per: | 150 min. |
Kategorija: | Uogienė |
Porcijos: | 20 |
Paruošimas
1. Slyvas rinkitės nepernokusias, tvirtas ir elastingas. Kruopščiai nuplaukite jas po tekančiu vandeniu. Iš slyvų išpjaukite ir pašalinkite kauliukus.
2. Apibarstykite cukrumi ir palikite 2-3 valandoms, kad slyvos išskirtų sultis. Tada atidarę dangtį užvirinkite slyvas, virkite dar 5 minutes.
3. Virimo metu būtinai pašalinkite putas. Palikite atvėsti 2 valandas.
4. Tada reikia kartoti procesą: užvirinkite, virkite 5 minutes, nukelkite nuo ugnies, vėl palikite atvėsti 2 valandas.
5. O trečią kartą užvirinkite uogienę, pavirkite 5 minutes, išjunkite ugnį ir sulaužę gabaliukais šokoladą sudėkite į puodą. gerai išmaišykite, kad šokolado masė ištirptų.
6. Paruoštą uogienę sudėkite į švarius stiklainius ir užsukite metaliniais dangteliais. Laikyti vėsioje vietoje.
2. Apibarstykite cukrumi ir palikite 2-3 valandoms, kad slyvos išskirtų sultis. Tada atidarę dangtį užvirinkite slyvas, virkite dar 5 minutes.
3. Virimo metu būtinai pašalinkite putas. Palikite atvėsti 2 valandas.
4. Tada reikia kartoti procesą: užvirinkite, virkite 5 minutes, nukelkite nuo ugnies, vėl palikite atvėsti 2 valandas.
5. O trečią kartą užvirinkite uogienę, pavirkite 5 minutes, išjunkite ugnį ir sulaužę gabaliukais šokoladą sudėkite į puodą. gerai išmaišykite, kad šokolado masė ištirptų.
6. Paruoštą uogienę sudėkite į švarius stiklainius ir užsukite metaliniais dangteliais. Laikyti vėsioje vietoje.
Ingredientai
* Slyva - 2,5 kg
* Cukrus - 1500 g
* Juodo šokolado, kakavos masė ne mažiau kaip 70 proc. - 250 g
* Cukrus - 1500 g
* Juodo šokolado, kakavos masė ne mažiau kaip 70 proc. - 250 g
Siųsti atsiliepimą