Kopūstų pyrago receptas

Labai paprastas, bet skanus kopūstų pyragas. Galite patiekti pusryčiams, pietums su sriuba arba kaip užkandį.

Pagaminsite per:60 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Kopūstus plonai supjaustykite. Smulkiai supjaustykite svogūną. Sutarkuokite morkas stambia tarka. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite 2 v. šaukštus aliejaus. Sudėkite svogūnus ir morkas ir pakepinkite maišant 3 minutes.

2. Suberkite kopūstus ir pakepinkite maišydami dar 3–4 minutes, kad kopūstai šiek tiek karamelizuotųsi.

3. Supilkite stiklinę vandens, įdėkite druskos pagal skonį ir troškinkite po dangčiu, kol suminkštės kopūstai. Ištroškintus kopūstus sudėkite į kiaurasamtį, kad pašalintume skysčio perteklių.

4. Tešlos paruošimas. Kiaušinius, sviestą, kefyrą sumaišykite ir plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Sudėkite sausus ingredientus, išsijotus per sietą, minkykite tešlą. Jei tešla pasirodo šiek tiek tiršta - įpilkite truputį kefyro.

5. Pusė tešlos pilama ant kepimo popieriumi padengtos formos dugno.

6. Tolygiai paskirstykite įdarą.

7. Užpilkite antrąja tešlos puse.

8. Dėkite į orkaitę įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepkite apie 45 minutes. Patikrinti ar jau iškepė pyragas galite degtuku arba dantų krapštuku. Patiekite šiltą arba visiškai atšaldytą.
Ingredientai
Kopūstai 300 g
Vidutinio dydžio svogūnas 1 vnt
Vidutinio dydžio morka 1 vnt
Kiaušiniai 3 vnt
Kefyras 300 g
Aliejus 50 ml
Druska 1/2 šaukštelio
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Soda 1/4 šaukštelio
Miltai 300 g
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button