Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Iš kokios mėsos žirnių sriuba gaunasi skaniausia: šefo gudrybė

1 min. skaitymo

Manoma, kad žirnių sriubai gaminti tinka bet kokia mėsa – veršiena, jautiena, vištiena ar kiauliena. Tačiau patyrę šefai savo patirtimi yra įsitikinę, kad žirnių sriuba skaniausia, kai naudojama rūkyta mėsa su kaulu.

Sriubos receptas, kuriai reikės:

  • 1,4 litro vandens;
  • 250-300 g rūkytos mėsos su kaulu;
  • 200 g lukštentų žirnių;
  • 80 g svogūnų;
  • 100 g morkų;
  • 400 g bulvių;
  • 20 g petražolių šaknų;
  • 40 g sviesto;
  • pipirų pagal skonį;
  • druskos pagal skonį.

Kaip gaminti?

  1. Užpilkite žirnius 600-800 ml šalto vandens ir palikite 3-4 valandoms, kad po to sriuba greičiau išvirtų.
  2. Tuo metu galite išvirti mėsos sultinį. Kad jis paruoštas, sužinosite, kai mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulo. Sudėkite ją į atskirą lėkštę ir sultinį perkoškite.
  3. Užvirinkite sultinį, sudėkite žirnius ir virkite pusvalandį ant vidutinės ugnies.
  4. Tuo tarpu pradėkite kepti ir troškinti mėsą – sumaišykite susmulkintą svogūną su tarkuota morka ir smulkiai supjaustyta petražolės šaknimi ir, įjungę viryklę ta pačia vidutine galia, troškinkite 25 minutes.
  5. Neskubėkite dėti troškintos mėsos į sriubą – pirmiausia sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, tada pasūdykite ir virkite dar 15 minučių, o dabar jau galite dėti troškintas daržoves bei mėsą, palaukite, kol užvirs, ir virkite dar 5-10 minučių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus