Kopūstų sriuba be mėsos yra nuostabus lietuviškos virtuvės išradimas, sotus, sveikas ir labai skanus patiekalas.
Pagaminsite per: | 60 min. |
Kategorija: | Sriubos |
Virtuvė: | Lietuviška |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Raugintus kopūstus sudėkite į puodą arba keraminį indą ir užpilkite litru verdančio vandens.
2. Šaukite puodą į orkaitę 20-30 minučių 180 g C temperatūroje.
3. Tada sultinį išpilkite į atskirą indą.
4. Kol kopūstai troškinasi, paruoškite daržoves.
5. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, morką ir salierą.
6. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, apie 15 minučių - kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
7. Į kepsnį suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir didelį šaukštą grikių miltų, išmaišykite, pakepkite dar minutę ir išjunkite ugnį.
8. Raugintus kopūstus pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir malto lauro lapelio.
9. Įpilkite porą šaukštų kvapnaus augalinio aliejaus ir mediniu šaukštu išmaišykite emaliuotame dubenyje, kad riebalai visiškai įsigertų.
10. Į puodą sudėkite paruoštus kopūstus, keptuvėje apkeptas daržoves, bulves ir mažais gabalėliais supjaustytus grybus.
11. Visus ingredientus užpilkite kopūstų sultiniu, įpilkite verdančio vandens, kad sriuba būtų skystesnė pagal jūsų skonį.
12. Viską užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol bulvės visiškai išvirs.
13. Smulkiai supjaustykite žoleles, suberkite jas į puodą, uždenkite dangčiu ir išjunkite ugnį.
14. Leiskite sriubai 10-15 minučių pritraukti, tada patiekite.
2. Šaukite puodą į orkaitę 20-30 minučių 180 g C temperatūroje.
3. Tada sultinį išpilkite į atskirą indą.
4. Kol kopūstai troškinasi, paruoškite daržoves.
5. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną, morką ir salierą.
6. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų, sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite ant vidutinės ugnies, dažnai maišydami, apie 15 minučių - kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
7. Į kepsnį suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir didelį šaukštą grikių miltų, išmaišykite, pakepkite dar minutę ir išjunkite ugnį.
8. Raugintus kopūstus pasūdykite, įberkite maltų juodųjų pipirų ir malto lauro lapelio.
9. Įpilkite porą šaukštų kvapnaus augalinio aliejaus ir mediniu šaukštu išmaišykite emaliuotame dubenyje, kad riebalai visiškai įsigertų.
10. Į puodą sudėkite paruoštus kopūstus, keptuvėje apkeptas daržoves, bulves ir mažais gabalėliais supjaustytus grybus.
11. Visus ingredientus užpilkite kopūstų sultiniu, įpilkite verdančio vandens, kad sriuba būtų skystesnė pagal jūsų skonį.
12. Viską užvirinkite ir virkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių, kol bulvės visiškai išvirs.
13. Smulkiai supjaustykite žoleles, suberkite jas į puodą, uždenkite dangčiu ir išjunkite ugnį.
14. Leiskite sriubai 10-15 minučių pritraukti, tada patiekite.
Ingredientai
* rauginti kopūstai - 500-700 g;
* baltųjų grybų - 5-6 vnt;
* grikių miltai - 1 valgomasis šaukštas;
* svogūnai - 2 vnt;
* bulvės - 1 vnt;
* morkos - 1 vnt;
* saliero šaknis - 1 vnt;
* česnako - 4 skiltelės;
* petražolių ir krapų - nedidelė sauja;
* maltų lauro lapų - 1/2 šaukštelio;
* maltų juodųjų pipirų - 1/2 šaukštelio;
* saulėgrąžų aliejaus - 3-4 šaukštai.
* baltųjų grybų - 5-6 vnt;
* grikių miltai - 1 valgomasis šaukštas;
* svogūnai - 2 vnt;
* bulvės - 1 vnt;
* morkos - 1 vnt;
* saliero šaknis - 1 vnt;
* česnako - 4 skiltelės;
* petražolių ir krapų - nedidelė sauja;
* maltų lauro lapų - 1/2 šaukštelio;
* maltų juodųjų pipirų - 1/2 šaukštelio;
* saulėgrąžų aliejaus - 3-4 šaukštai.
Siųsti atsiliepimą