Ypatingo purumo blynai Užgavėnėms! Šie blynai gaminami pasitelkiant į pagalbą kefyrą arba jogurtą, dėl to jų skonis - nepakartojamas!
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Atskirkite trynius nuo baltymų. Išmaišykite trynius su minkštu sviestu ir cukrumi, suberkite miltus. Tada sudėkite jogurtą arba kefyrą.
2. Baltymus išplakite su druska iki standžių putų.
3. Tada švelniai sumaišykite tešlą ir baltymus. Tešla turėtų tapti puri.
4. Sutepkite keptuvę aliejumi ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol švelniai apskrus.
5. Patiekite su uogiene ar ledais.
2. Baltymus išplakite su druska iki standžių putų.
3. Tada švelniai sumaišykite tešlą ir baltymus. Tešla turėtų tapti puri.
4. Sutepkite keptuvę aliejumi ir kepkite blynus iš abiejų pusių, kol švelniai apskrus.
5. Patiekite su uogiene ar ledais.
Ingredientai
* Kvietinių miltų 325 g
* Kiaušinių 5 vnt.
* Sviesto 100 g
* Jogurto arba kefyro 400 ml.
* Žiupsnelio druskos
* Žiupsnelio cukraus
* Aliejus keptuvės patepimui 15 ml
* Kiaušinių 5 vnt.
* Sviesto 100 g
* Jogurto arba kefyro 400 ml.
* Žiupsnelio druskos
* Žiupsnelio cukraus
* Aliejus keptuvės patepimui 15 ml
Siųsti atsiliepimą