Konservavimui tiks bet kokie grybai, nuo voveraičių iki baravykų ar lepšių. Grybus pilnai užtenka virti nuo 30 iki 50 minučių! Greitas grybų konservavimas.
Pagaminsite per: | 90 min. |
Porcijos: | 2 |
Paruošimas
1. Nuvalykite grybus. Supjaustykite mažais gabalėliais. Supilkite juos į verdantį vandenį ir virkite 20 minučių.
2. Nukoškite per kiaurasamtį.
3. Kol grybai verda, paruoškite marinatą. Į vandenį įdedame druskos, cukraus, acto, lauro lapų, česnako, gvazdikėlius, žirnelius ir užviriname.
4. Į marinatą sudėkite išvirtus grybus ir virkite dar 20 minučių.
5. Į stiklainius supilkite grybus kartu su marinatu. Stipriai užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir palikite atvėsti.
6. Viskas! Grybai paruošti žiemai.
2. Nukoškite per kiaurasamtį.
3. Kol grybai verda, paruoškite marinatą. Į vandenį įdedame druskos, cukraus, acto, lauro lapų, česnako, gvazdikėlius, žirnelius ir užviriname.
4. Į marinatą sudėkite išvirtus grybus ir virkite dar 20 minučių.
5. Į stiklainius supilkite grybus kartu su marinatu. Stipriai užsukite dangtelius, apverskite stiklainius ir palikite atvėsti.
6. Viskas! Grybai paruošti žiemai.
Ingredientai
* Miško grybai 1 kg
* Česnakai 3 skiltelės
* Lauro lapas 1 vnt
* Pipirų grūdeliai 10 vnt
* Gvazdikėlis 1 vnt
* Vandens 1 l
* Druska
* Actas 9 proc. 100 ml
* Druska 40 g
* Cukrus 30 g
* Česnakai 3 skiltelės
* Lauro lapas 1 vnt
* Pipirų grūdeliai 10 vnt
* Gvazdikėlis 1 vnt
* Vandens 1 l
* Druska
* Actas 9 proc. 100 ml
* Druska 40 g
* Cukrus 30 g
Siųsti atsiliepimą