Moliūginio humuso receptas

Paprastas ir greitas patiekalas Helovino šventei. Humusą galite valgyti vieną arba patiekti kaip garnyrą.

Pagaminsite per:30 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Moliūgą supjaustome kubeliais, suberiame į kepimo skardą ir apšlakstome aliejumi.

2. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių temperatūros ir pašauname moliūgus. Kepame tol kol suminkštės.

3. Iškepusius moliūgus sudedame į trintuvą ir sutriname, ten pat įspaudžiame česnaką, įpilame citrinos sultis, sezamų pastą, suberiame pipirus bei druską.

4. Viską sumalame iki vientisos masės. Humusą sudedame į lėkštutę, šaukštu padarome vageles ir įpilame šiek tiek aliejaus.

5. Papuošiame smulkintomis petražolėmis, sezamų sėklomis, pipirais.

6. Skanaus!
Ingredientai
0,5 kg moliūgo
2 valgomas šaukštas citrinos sulčių
1-2 skiltelių česnko
5 valgomas šaukštas Tahini pastos
Alyvuogių aliejaus
Druskos, juodųjų ir kajeno pipirų pagal skonį
Sezamų sėklų
Petražolių
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button