„Pavlova“ buvo sukurta 1920-aisiais, norint pavaišinti ir pagerbti rusų baleriną Ana Pavlovą.
Šis desertas yra pagamintas iš morengo. Tradiciškai jis formuojamas kaip lizdelis ir pripildomas plakta grietinėle bei gausiai papuošiamas uogomis, vaisias. Išbandykite!
Pagaminsite per: | 60 min. |
Paruošimas
1. Baltymus išplakti iki standžių baltų putų su žiupsneliu druskos.
2. Tada pamažu plakant baltymus supilti cukrų. Turi pasidaryti lipni vientisa baltymų masė. Tuomet įplakti krakmolą ir vyno actą.
3. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir atsargiai užkrėsti baltymus. Paskirstyti maždaug į 25 cm pločio apskritimą ir aplyginti paviršių.
4. Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6 - 8 minutes, tuomet temperatūrą sumažinti iki 110 laipsnių ir kepti 45 minutes.
5. Atidaryti orkaitės dureles, bet neišjungti orkaitės, ir dar apie 10 minučių pakepti.
6. Tuomet išjungti orkaitę ir vėliau, ant atvėsusios Pavlovos, sudėti išplaktą grietinėlę ir gausiai papuošti norimomis uogomis ir vaisiais. Skanaus 🙂
2. Tada pamažu plakant baltymus supilti cukrų. Turi pasidaryti lipni vientisa baltymų masė. Tuomet įplakti krakmolą ir vyno actą.
3. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir atsargiai užkrėsti baltymus. Paskirstyti maždaug į 25 cm pločio apskritimą ir aplyginti paviršių.
4. Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 6 - 8 minutes, tuomet temperatūrą sumažinti iki 110 laipsnių ir kepti 45 minutes.
5. Atidaryti orkaitės dureles, bet neišjungti orkaitės, ir dar apie 10 minučių pakepti.
6. Tuomet išjungti orkaitę ir vėliau, ant atvėsusios Pavlovos, sudėti išplaktą grietinėlę ir gausiai papuošti norimomis uogomis ir vaisiais. Skanaus 🙂
Ingredientai
* Kiaušinių baltymai , 6 vienetai
* Cukrus , 300 gramų
* Krakmolas , 1 arbatinis šaukštelis
* Baltojo vyno actas , 1 arbatinis šaukštelis
* Druska , 1 žiupsnelis
* Kremui: Grietinėlė (30-35% riebumo) , 250 mililitrų
* Papuošimui: norimos uogos ir vaisiai (pagal skonį)
* Cukrus , 300 gramų
* Krakmolas , 1 arbatinis šaukštelis
* Baltojo vyno actas , 1 arbatinis šaukštelis
* Druska , 1 žiupsnelis
* Kremui: Grietinėlė (30-35% riebumo) , 250 mililitrų
* Papuošimui: norimos uogos ir vaisiai (pagal skonį)
Siųsti atsiliepimą