Pomidorų sriuba su ančiuviais

Tai puikus ir sotus pomidorų sriubos receptas, tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Ančiuviai šiai sriubai suteikia pikantiško, Ispanijos virtuvę primenančio, skonio. Išmėginkite!

Pagaminsite per:35 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Smulkiai supjaustykite svogūnus, česnaką ir ančiuvius. Pomidorus sutrinkite šakute.

2. Puode su storu dugnu įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus ant vidutinės ugnies.

3. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite maišant 5 minutes, kol taps permatomi. Sudėkite česnaką, papriką ir ančiuvius. Maišant pakepkite 1 minutę. Įpilkite pomidorų su savomis sultimis. Viską užpilkite sultiniu.

4. Užvirkite ir virkite ant silpnos ugnies po dangčiu apie 15-20 minučių.

5. Sriubą nukelkite nuo ugnies ir sumalkite trintuvu. Paskaninkite druska ir pipirais pagal skonį, jei sriuba yra rūgšti, įberkite cukraus.

6. Patiekite su paskrudintais baltos duonos kubeliais.
Ingredientai
* svogūnas: 1 vnt.
* česnakai: 3 skiltelės
* malta paprika: 1/2 šaukštelio
* ančiuvių filė aliejuje: 4-5 vnt.
* pomidorai savo sultyse (skardinėje): 800 gramų
* vištienos ar daržovių sultinys: 350 ml.
* cukrus: 1–2 šaukšteliai
* druska ir malti juodieji pipirai: pagal skonį
* paskrudinti baltos duonos kubeliai patiekimui: pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button