Prancūziški blynai su obuolių įdaru

Skanus ir lengvai paruošiamas Prancūziškas desertas arba užkandis - blynai su obuolių ir brendžio įdaru.

Pagaminsite per:40 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Pirmiausia paruoškite įdarą. Nulupkite obuolius, pašalinkite šerdį. Obuolius supjaustykite mažais kubeliais. Troškintuve ištirpinkite sviestą, sudėkite obuolius, supilkite cukrų, išmaišykite ir troškinkite apie 10 minučių ant silpnos ugnies.

2. Nuimkite dangtį, padidinkite ugnį ir pakepkite obuolius, kol jie pradės karamelizuotis.

3. Troškintuvą nukelkite nuo ugnies, supilkite brendį arba konjaką, išmaišykite ir atidėkite.

4. Toliau ruošiame blynų tešlą. Į dubenėlį sudėkite miltus, supilkite į juos druską ir cukrų. Lėtai pilkite pieną, nuolat maišydami tešlą. Tada suplakite kiaušinius, supilkite tirpintą sviestą ir plakite iki vientisos masės.

5. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies. Keptuvę sutepkite aliejumi. Su sriubos samčiu įpilkite tešlos į keptuvę ir tolygiai vartant keptuvę paskirstykite tešlą, kad pilnai pasidengtų keptuvėje. Kepkite maždaug po minutę iš abiejų pusių arba kol švelniai paskrus.

6. Iškeptus blynus sudėkite į lėkštę, uždengę dangčiu. Ant kiekvieno blyno dėkite įdarą.

7. Susukite blyną į ritinį.
Ingredientai
* Blynams:
* Kvietinių miltų 80 g
* Kiaušiniai 3 vnt
* Pieno 350 ml
* Žiupsnelis druskos
* Cukraus 1–2 šaukšteliai
* Sviesto 60 g
* Įdarui:
* Vidutiniai saldžiarūgščiai obuoliai 4 vnt
* Cukraus 100 g
* Sviesto 60 g
* Brendžio ar konjako 60 ml.
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button