Putpelės orkaitėje su spanguolėmis ir bruknėmis

Patiekalas Šv. Velykoms - orkaitėje keptos putpelės su spanguolių ir bruknių padažu. Nustebinkite šeimyną šiuo nepaprastu, bet lengvu patiekalu.

Pagaminsite per:40 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Nuplaukite ir nusausinkite putpeles. Įtrinkite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, pabarstykite čiobrelių lapais. Į kiekvieną putpelę įdėkite sūdytų vištienos kepenėlių. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 25 minutes, nupilant sultis.

2. Padažui suberkite bruknes ir spanguoles į puodą (neatšildykite šaldytų), įpilkite balzaminio acto, cukraus, gvazdikėlių ir susmulkinto kadagio. Užvirkite ant silpnos ugnies.

3. Praskieskite krakmolą šaltame vandenyje ir supilkite į padažą. Virkite apie 10 minučių, nuolat maišydami. Patiekite putpeles su padažu.
Ingredientai
* Putpelės 4 vnt
* Vištienos kepenėlės 170 g
* Bruknės 100 gr
* Spanguolės 100 gr
* Balzaminis actas 2 šaukštai
* Cukrus 2 šaukštai
* Bulvių krakmolas 1 šaukštelis
* Citrina 1/2 vnt
* Keletą šakelių čiobrelių
* Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
* Keletą kadagio uogų
* Gvazdikėlio
* Druska
* Malti juodieji pipirai
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: