Putpelės orkaitėje su spanguolėmis ir bruknėmis

Patiekalas Šv. Velykoms - orkaitėje keptos putpelės su spanguolių ir bruknių padažu. Nustebinkite šeimyną šiuo nepaprastu, bet lengvu patiekalu.

Pagaminsite per:40 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Nuplaukite ir nusausinkite putpeles. Įtrinkite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, pabarstykite čiobrelių lapais. Į kiekvieną putpelę įdėkite sūdytų vištienos kepenėlių. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 25 minutes, nupilant sultis.

2. Padažui suberkite bruknes ir spanguoles į puodą (neatšildykite šaldytų), įpilkite balzaminio acto, cukraus, gvazdikėlių ir susmulkinto kadagio. Užvirkite ant silpnos ugnies.

3. Praskieskite krakmolą šaltame vandenyje ir supilkite į padažą. Virkite apie 10 minučių, nuolat maišydami. Patiekite putpeles su padažu.
Ingredientai
* Putpelės 4 vnt
* Vištienos kepenėlės 170 g
* Bruknės 100 gr
* Spanguolės 100 gr
* Balzaminis actas 2 šaukštai
* Cukrus 2 šaukštai
* Bulvių krakmolas 1 šaukštelis
* Citrina 1/2 vnt
* Keletą šakelių čiobrelių
* Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
* Keletą kadagio uogų
* Gvazdikėlio
* Druska
* Malti juodieji pipirai
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: