Putpelės orkaitėje su spanguolėmis ir bruknėmis

Patiekalas Šv. Velykoms - orkaitėje keptos putpelės su spanguolių ir bruknių padažu. Nustebinkite šeimyną šiuo nepaprastu, bet lengvu patiekalu.

Pagaminsite per:40 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Nuplaukite ir nusausinkite putpeles. Įtrinkite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, pabarstykite čiobrelių lapais. Į kiekvieną putpelę įdėkite sūdytų vištienos kepenėlių. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 25 minutes, nupilant sultis.

2. Padažui suberkite bruknes ir spanguoles į puodą (neatšildykite šaldytų), įpilkite balzaminio acto, cukraus, gvazdikėlių ir susmulkinto kadagio. Užvirkite ant silpnos ugnies.

3. Praskieskite krakmolą šaltame vandenyje ir supilkite į padažą. Virkite apie 10 minučių, nuolat maišydami. Patiekite putpeles su padažu.
Ingredientai
Putpelės 4 vnt
Vištienos kepenėlės 170 g
Bruknės 100 gr
Spanguolės 100 gr
Balzaminis actas 2 šaukštai
Cukrus 2 šaukštai
Bulvių krakmolas 1 šaukštelis
Citrina 1/2 vnt
Keletą šakelių čiobrelių
Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
Keletą kadagio uogų
Gvazdikėlio
Druska
Malti juodieji pipirai
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button