Patiekalas Šv. Velykoms - orkaitėje keptos putpelės su spanguolių ir bruknių padažu. Nustebinkite šeimyną šiuo nepaprastu, bet lengvu patiekalu.
Pagaminsite per: | 40 min. |
Porcijos: | 4 |
Paruošimas
1. Nuplaukite ir nusausinkite putpeles. Įtrinkite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, pabarstykite čiobrelių lapais. Į kiekvieną putpelę įdėkite sūdytų vištienos kepenėlių. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, 25 minutes, nupilant sultis.
2. Padažui suberkite bruknes ir spanguoles į puodą (neatšildykite šaldytų), įpilkite balzaminio acto, cukraus, gvazdikėlių ir susmulkinto kadagio. Užvirkite ant silpnos ugnies.
3. Praskieskite krakmolą šaltame vandenyje ir supilkite į padažą. Virkite apie 10 minučių, nuolat maišydami. Patiekite putpeles su padažu.
2. Padažui suberkite bruknes ir spanguoles į puodą (neatšildykite šaldytų), įpilkite balzaminio acto, cukraus, gvazdikėlių ir susmulkinto kadagio. Užvirkite ant silpnos ugnies.
3. Praskieskite krakmolą šaltame vandenyje ir supilkite į padažą. Virkite apie 10 minučių, nuolat maišydami. Patiekite putpeles su padažu.
Ingredientai
* Putpelės 4 vnt
* Vištienos kepenėlės 170 g
* Bruknės 100 gr
* Spanguolės 100 gr
* Balzaminis actas 2 šaukštai
* Cukrus 2 šaukštai
* Bulvių krakmolas 1 šaukštelis
* Citrina 1/2 vnt
* Keletą šakelių čiobrelių
* Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
* Keletą kadagio uogų
* Gvazdikėlio
* Druska
* Malti juodieji pipirai
* Vištienos kepenėlės 170 g
* Bruknės 100 gr
* Spanguolės 100 gr
* Balzaminis actas 2 šaukštai
* Cukrus 2 šaukštai
* Bulvių krakmolas 1 šaukštelis
* Citrina 1/2 vnt
* Keletą šakelių čiobrelių
* Alyvuogių aliejus 3 šaukštai
* Keletą kadagio uogų
* Gvazdikėlio
* Druska
* Malti juodieji pipirai
Siųsti atsiliepimą