Geras, lengvas, bet tuo pačiu ir suteikiantis jėgų patiekalas pusryčiams - ryžių košė su pienu.
Pagaminsite per: | 40 min. |
Porcijos: | 2 |
Paruošimas
1. Supilkite pieną į puodą. Ten pat supilkite neperplautus ryžius, įdėkite druskos ir cukraus.
2. Puodą uždenkite ir leiskite užvirti. Tai užtruks keletą minučių, todėl nepalikite viryklės, stebėkite, kaip prasideda pieno virimas. Nuolat maišykite turinį, kad pienas neužvirtų, o ryžiai nepriliptų prie dugno.
3. Ryžius ir pieną virkite 2 minutes. Jei staiga pieno putos pradeda kilti per aukštai, kelioms sekundėms patraukite puodą nuo viryklės ir vėl grąžinkite atgal.
4. Po poros minučių virimo nukelkite keptuvę nuo viryklės, pamaišykite ir uždėkite dangtį. Palikite keletą minučių pravėsti.
5. Puodą su koše dėkite vėl ant viryklės ir virkite neatidarę dangčio 30 minučių.
6. Į gautą tirštą košę įpilkite sviesto, sumaišykite. Patiekdami galite pridėti uogų, vaisių ar net medaus.
2. Puodą uždenkite ir leiskite užvirti. Tai užtruks keletą minučių, todėl nepalikite viryklės, stebėkite, kaip prasideda pieno virimas. Nuolat maišykite turinį, kad pienas neužvirtų, o ryžiai nepriliptų prie dugno.
3. Ryžius ir pieną virkite 2 minutes. Jei staiga pieno putos pradeda kilti per aukštai, kelioms sekundėms patraukite puodą nuo viryklės ir vėl grąžinkite atgal.
4. Po poros minučių virimo nukelkite keptuvę nuo viryklės, pamaišykite ir uždėkite dangtį. Palikite keletą minučių pravėsti.
5. Puodą su koše dėkite vėl ant viryklės ir virkite neatidarę dangčio 30 minučių.
6. Į gautą tirštą košę įpilkite sviesto, sumaišykite. Patiekdami galite pridėti uogų, vaisių ar net medaus.
Ingredientai
* 100 g apvalių grūdų ryžių
* 500 ml pieno
* 0,5 šaukštelio druskos
* 2 šaukštelio cukraus
* 50 g sviesto
* 500 ml pieno
* 0,5 šaukštelio druskos
* 2 šaukštelio cukraus
* 50 g sviesto
Siųsti atsiliepimą