Sausainiai Raudonasis Aksomas su kreminiu sūrio įdaru

Geriausi Kalėdiniai sausainiai - Raudonasis Aksomas. Lygiai tokie pat skanūs kaip ir Tortas, kurio pavadinimas toks pat.

Pagaminsite per:40 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Sausainiai:

2. Orkaitę įkaitinti iki 150oC. Dvi pačias skardas ištiesti sviestiniu popieriumi.

3. Elektriniu mikseriu iki purumo išsukti sviestą, rudąjį cukrų ir 1 kiaušinio trynį (kitą trynį palikti įdarui). Sudėti vanilės esenciją ir dažus; gerai išmaišyti. Į sviesto masę persijoti miltus ir kakavą. Maišyti kol susiformuos tešla. Tešlą padalinti į 36 lygias dalis is sukočioti į rutuliukus.

4. Kiaušinio baltymus sudėti į nedidelį dubenėlį ir lengvai išplakti šakute. Į kitą dubenėlį suberti cukrų. Tešlos rutuliukus po vieną merkti į baltymų plakinį, po to apvolioti cukrumi ir dėti ant paruoštos skardos, tarp sausainių paliekant maždaug 5cm tarpus. Sausainių paviršiuje nykščiu įspausti įdubimą.

5. Įdaras:

6. Elektriniu mikseriu iki vientisos masės išsukti sūrį, cukrų, vieną kiaušinio trynį druską ir vanilę.

7. Skardas su sausainiais pašauti į orkaitę ir kepti 10 minučių. Traukti iš orkaitės. Medinio šaukšto koto galu atsargiai pagilinti įdubimus, juos pripildyti įdaru. Sausainius vėl pašauti į orkaitę. Kepti kol įdaras sukeps, maždaug 10-12 minučių. Traukti iš orkaitės. Palaukti porą minučių, kad sausainiai šiek tiek atvėstų skardose, po to juos perkelti ant grotelių ir palikti, kad pilnai atvėstų. Atvėsusius sausainius sudėti į sandariai užsidarantį indą. Laikykite šaldytuve.
Ingredientai
* Sausainiams:
* 225g sviesto, kambario temperatūros
* ½ stiklinės* rudojo cukraus
* 2 kiaušiniai, baltymai atskirti nuo trynių
* 1 šaukštelis vanilės esencijos
* 2 stiklinės miltų
* ¼ šaukštelio gelinių raudonų maistinių dažų
* 2 šaukšteliai kakavos miltelių
* ½ stiklinės cukraus
* Įdarui:
* 115g grietinėlės sūrio, kambario temperatūros
* ¼ stiklinės cukraus
* Žiupsnelis druskos
* ½ šaukštelio vanilės esencijos
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Jei radote klaidą, praneškite mums apie tai pažymėdami tekstą ir paspausdami Ctrl+Enter.

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

Back to top button

Pranešimas apie klaidą

Šis tekstas bus išsiųstas mūsų redaktoriams: