Geriausi Kalėdiniai sausainiai - Raudonasis Aksomas. Lygiai tokie pat skanūs kaip ir Tortas, kurio pavadinimas toks pat.
Pagaminsite per: | 40 min. |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Sausainiai:
2. Orkaitę įkaitinti iki 150oC. Dvi pačias skardas ištiesti sviestiniu popieriumi.
3. Elektriniu mikseriu iki purumo išsukti sviestą, rudąjį cukrų ir 1 kiaušinio trynį (kitą trynį palikti įdarui). Sudėti vanilės esenciją ir dažus; gerai išmaišyti. Į sviesto masę persijoti miltus ir kakavą. Maišyti kol susiformuos tešla. Tešlą padalinti į 36 lygias dalis is sukočioti į rutuliukus.
4. Kiaušinio baltymus sudėti į nedidelį dubenėlį ir lengvai išplakti šakute. Į kitą dubenėlį suberti cukrų. Tešlos rutuliukus po vieną merkti į baltymų plakinį, po to apvolioti cukrumi ir dėti ant paruoštos skardos, tarp sausainių paliekant maždaug 5cm tarpus. Sausainių paviršiuje nykščiu įspausti įdubimą.
5. Įdaras:
6. Elektriniu mikseriu iki vientisos masės išsukti sūrį, cukrų, vieną kiaušinio trynį druską ir vanilę.
7. Skardas su sausainiais pašauti į orkaitę ir kepti 10 minučių. Traukti iš orkaitės. Medinio šaukšto koto galu atsargiai pagilinti įdubimus, juos pripildyti įdaru. Sausainius vėl pašauti į orkaitę. Kepti kol įdaras sukeps, maždaug 10-12 minučių. Traukti iš orkaitės. Palaukti porą minučių, kad sausainiai šiek tiek atvėstų skardose, po to juos perkelti ant grotelių ir palikti, kad pilnai atvėstų. Atvėsusius sausainius sudėti į sandariai užsidarantį indą. Laikykite šaldytuve.
2. Orkaitę įkaitinti iki 150oC. Dvi pačias skardas ištiesti sviestiniu popieriumi.
3. Elektriniu mikseriu iki purumo išsukti sviestą, rudąjį cukrų ir 1 kiaušinio trynį (kitą trynį palikti įdarui). Sudėti vanilės esenciją ir dažus; gerai išmaišyti. Į sviesto masę persijoti miltus ir kakavą. Maišyti kol susiformuos tešla. Tešlą padalinti į 36 lygias dalis is sukočioti į rutuliukus.
4. Kiaušinio baltymus sudėti į nedidelį dubenėlį ir lengvai išplakti šakute. Į kitą dubenėlį suberti cukrų. Tešlos rutuliukus po vieną merkti į baltymų plakinį, po to apvolioti cukrumi ir dėti ant paruoštos skardos, tarp sausainių paliekant maždaug 5cm tarpus. Sausainių paviršiuje nykščiu įspausti įdubimą.
5. Įdaras:
6. Elektriniu mikseriu iki vientisos masės išsukti sūrį, cukrų, vieną kiaušinio trynį druską ir vanilę.
7. Skardas su sausainiais pašauti į orkaitę ir kepti 10 minučių. Traukti iš orkaitės. Medinio šaukšto koto galu atsargiai pagilinti įdubimus, juos pripildyti įdaru. Sausainius vėl pašauti į orkaitę. Kepti kol įdaras sukeps, maždaug 10-12 minučių. Traukti iš orkaitės. Palaukti porą minučių, kad sausainiai šiek tiek atvėstų skardose, po to juos perkelti ant grotelių ir palikti, kad pilnai atvėstų. Atvėsusius sausainius sudėti į sandariai užsidarantį indą. Laikykite šaldytuve.
Ingredientai
* Sausainiams:
* 225g sviesto, kambario temperatūros
* ½ stiklinės* rudojo cukraus
* 2 kiaušiniai, baltymai atskirti nuo trynių
* 1 šaukštelis vanilės esencijos
* 2 stiklinės miltų
* ¼ šaukštelio gelinių raudonų maistinių dažų
* 2 šaukšteliai kakavos miltelių
* ½ stiklinės cukraus
* Įdarui:
* 115g grietinėlės sūrio, kambario temperatūros
* ¼ stiklinės cukraus
* Žiupsnelis druskos
* ½ šaukštelio vanilės esencijos
* 225g sviesto, kambario temperatūros
* ½ stiklinės* rudojo cukraus
* 2 kiaušiniai, baltymai atskirti nuo trynių
* 1 šaukštelis vanilės esencijos
* 2 stiklinės miltų
* ¼ šaukštelio gelinių raudonų maistinių dažų
* 2 šaukšteliai kakavos miltelių
* ½ stiklinės cukraus
* Įdarui:
* 115g grietinėlės sūrio, kambario temperatūros
* ¼ stiklinės cukraus
* Žiupsnelis druskos
* ½ šaukštelio vanilės esencijos
Siųsti atsiliepimą