Tai senas japonų receptas, nereikalaujantis daug pastangų. Jį virti nesunku, o uogienės skonis nepralenkiamas.
Pagaminsite per: | 80 min. |
Kategorija: | Uogienės |
Virtuvė: | Japoniška |
Porcijos: | 10 |
Paruošimo būdas: | Virimas |
Paruošimas
1. Vaisius intensyviai nuplauname, nuvalome odeles, išimame sėklas, supjaustome gabalėliais. Iš vandens ir cukraus gaminame sirupą. Ten dedame susmulkintų vaisių gabaliukus. Kai sirupas užvirs, palikite viską pastovėti porai valandų.
2. Tada dar du kartus užverdame tuo pačiu būdu kaip prieš tai. Paskutinį kartą verdame, kol svarainių uogienė taps minkšta, bet ne per daug. Nepamirškite maišyti, kad cukrus nepridegtų. Dar karštą uogienę supilkite į sterilius stiklainius.
2. Tada dar du kartus užverdame tuo pačiu būdu kaip prieš tai. Paskutinį kartą verdame, kol svarainių uogienė taps minkšta, bet ne per daug. Nepamirškite maišyti, kad cukrus nepridegtų. Dar karštą uogienę supilkite į sterilius stiklainius.
Ingredientai
* 1 kg svarainių
* 3 stiklinės vandens
* cukraus 1,5 kilogramo
* 3 stiklinės vandens
* cukraus 1,5 kilogramo
Siųsti atsiliepimą