Dar vienas puikus šližikų arba kitaip kūčiukų receptas. Puikaus skonio.
Pagaminsite per: | 30 min. |
Porcijos: | 6 |
Paruošimas
1. Tryniai ištrinami su cukrumi, sudedamas ištirpintas sviestas, nuplikytos ir sugrūstos aguonos. Viską gerai išsukus, dedama grietinė, truputis druskos, miltai ir užminkoma tešla (jei ji bus labai kieta, reikia įpilti truputį pieno). Baigiant tešlą minkyti, įberiama prieskonių (vanilės, malto cinamono).
2. Iš paruoštos tešlos daromi piršto storio voleliai, supjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, sudedami į miltais pabarstytą skardą ir kepami, kol gražiai paruduos.
3. Iškepti šližikai atvėsinami ir duodant į stalą, užpilami aguonų pienu arba spanguolių kisieliumi. Valgomi ir vieni, užsigeriant mėtų arbata
2. Iš paruoštos tešlos daromi piršto storio voleliai, supjaustomi įstrižai nedideliais gabaliukais, sudedami į miltais pabarstytą skardą ir kepami, kol gražiai paruduos.
3. Iškepti šližikai atvėsinami ir duodant į stalą, užpilami aguonų pienu arba spanguolių kisieliumi. Valgomi ir vieni, užsigeriant mėtų arbata
Ingredientai
* 3 stiklinės miltų
* stiklinė aguonų
* 2 kiaušinių tryniai
* 2 šaukštai cukraus
* šaukštas sviesto
* 4 šaukštai grietinės
* vanilės
* cinamono
* druskos
* stiklinė aguonų
* 2 kiaušinių tryniai
* 2 šaukštai cukraus
* šaukštas sviesto
* 4 šaukštai grietinės
* vanilės
* cinamono
* druskos
Siųsti atsiliepimą