Sūrios karamelės receptas

Tai idealus priedas prie blynų, gali būti tepama ant skrebučių ar pridedama prie pyragų įdaro. Tokią karamelę geriau laikyti šaldytuve. Jei norite ją panaudoti, leiskite jai šiek tiek pastovėti kambario temperatūroje.

Pagaminsite per:20 min.
Porcijos:1
Paruošimas
1. Į keptuvę suberkite cukrų, užpilkite pora šaukštų vandens.

2. Kaitinkite ant vidutinės ugnies ir kepkite iki gintaro spalvos (bet neperdeginkite, kitaip karamelė gausis kartoka).

3. Supilkite grietinėlę ir nuolat maišykite šluotele. Geriau supilti dalimis, kiekvieną kartą laukiant, kol putojimas šiek tiek sustos.

4. Vėl dėkite keptuvę ant ugnies ir kepkite dar porą minučių. Tada vėl nuimkite nuo ugnies ir supilkite supjaustytą sviestą. Maišykite, kol ištirps.

5. Įdėkite druskos, sumaišykite ir supilkite į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaltą vietą, kad atvėstų (geriau atvėsti iki kambario temperatūros ir tik tada padėti į šaldytuvą). Atvėsinta karamelė perpilama į stiklainį su dangčiu ir laikoma šaldytuve.
Ingredientai
* Cukraus 200 g
* Grietinėlės 33 proc. 200 ml
* Sviesto 150 g
* Jūros druskos 2/3 šaukštelio
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button