Vištiena su medumi ir riešutais

Tiems kas mėgsta rytietiškus elementus patiekaluose, šis receptas Jums kaip tik. Tai Vištiena su medumi ir riešutais.

Pagaminsite per:80 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Supjautykite svogūnus. Vištą padalinkite į ketvirčius, sumaišykite su svogūnais, alyvuogių aliejumi, imbieru, cinamonu, šafranu, citrinos sultimis, vandeniu, druska ir pipirais. Padėkite šaltai, kad pasimarinuotų (bent 1 valandai).

2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Lazdynų riešutus paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite apie 10 minučių. Stambiai sukapokite peiliu.

3. Vištą su visu marinatu išdėliokite skardoje, odele į viršų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.

4. Riešutus sumaišykite su keliais a. šaukšteliais medaus ir (rožių) vandeniu. Išimkite viščiuką iš orkaitės, aptepkite riešutų ir medaus padažu.

5. Viščiuką šaukite atgal į orkaitę ir kepkite dar 5-10 minučių arba kol iškeps.

6. Iškepusį viščiuką pabarstykite svogūnų laiškais. Patiekite su kuskusu, ryžiais arba apkeptomis bulvėmis.
Ingredientai
* viščiukas
* 2 svogūnai
* 4 š. alyvų aliejaus
* 1 a.š malto imbiero
* 1 a.š malto cinamono
* žiupsneliss šafrano
* citrinos sultys (jei nedidelis viščiukas, kiek mažiau)
* 4 š. vandens
* 2 a.š stambios jūros druskos
* 1 a.š maltų juodųjų pipirų
* 100 g lazdynų riešutų
* 70 g medaus
* 2 š (rožių) vandens
* žiupsnelis kapotų svogūnų laiškų
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button