Vištiena su medumi ir riešutais

Tiems kas mėgsta rytietiškus elementus patiekaluose, šis receptas Jums kaip tik. Tai Vištiena su medumi ir riešutais.

Pagaminsite per:80 min.
Porcijos:4
Paruošimas
1. Supjautykite svogūnus. Vištą padalinkite į ketvirčius, sumaišykite su svogūnais, alyvuogių aliejumi, imbieru, cinamonu, šafranu, citrinos sultimis, vandeniu, druska ir pipirais. Padėkite šaltai, kad pasimarinuotų (bent 1 valandai).

2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių temperatūros. Lazdynų riešutus paskleiskite ant skardos ir paskrudinkite apie 10 minučių. Stambiai sukapokite peiliu.

3. Vištą su visu marinatu išdėliokite skardoje, odele į viršų. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.

4. Riešutus sumaišykite su keliais a. šaukšteliais medaus ir (rožių) vandeniu. Išimkite viščiuką iš orkaitės, aptepkite riešutų ir medaus padažu.

5. Viščiuką šaukite atgal į orkaitę ir kepkite dar 5-10 minučių arba kol iškeps.

6. Iškepusį viščiuką pabarstykite svogūnų laiškais. Patiekite su kuskusu, ryžiais arba apkeptomis bulvėmis.
Ingredientai
* viščiukas
* 2 svogūnai
* 4 š. alyvų aliejaus
* 1 a.š malto imbiero
* 1 a.š malto cinamono
* žiupsneliss šafrano
* citrinos sultys (jei nedidelis viščiukas, kiek mažiau)
* 4 š. vandens
* 2 a.š stambios jūros druskos
* 1 a.š maltų juodųjų pipirų
* 100 g lazdynų riešutų
* 70 g medaus
* 2 š (rožių) vandens
* žiupsnelis kapotų svogūnų laiškų
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą
Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Back to top button