Vištienos kepenėlės su obuoliais ir grietinėlės padažu

Kam patinka vištiena, tiems patiks ir pagal šį receptą pagamintos kepenėlės. Rekomenduojame patiekti su bulvių koše. Siūlome pabandyti, tikrai nenusivilsite.

Pagaminsite per:35 min.
Porcijos:6
Paruošimas
1. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, o česnaką supjaustykite smulkiai.

2. Kepenėles supjaustykite į vidutinio dydžio gabalėlius (neužmirškite pašalinti kepenėlių jungiamąjį audinį).

3. Nuskuskite obuolius bei išimkite šerdį, supjaustykite maždaug 1,5 * 1,5 cm dydžio kubeliais.

4. Keptuvėje ant stiprios ugnies įkaitinkite 2 v. šaukštus aliejaus. Apkepkite kepenėles iš visų pusių, kol pasidarys auksinės rudos spalvos.

5. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės, išvalykite keptuvę, į ją dėkite sviesto. Suberkite svogūną.

6. Maišydami kepkite 3–4 minutes. Suberkite obuolius ir pakepinkite dar 2–3 minutes.

7. Įdėkite česnako ir miltų, pakepinkite maišydami 1 minutę. Supilkite vandenį arba sultinį. Troškinkite ant nedidelės ugnies porą minučių.

8. Sudėkite apkeptas kepenėles bei įdėkite druskos pagal skonį.

9. Išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies po dangčiu, kol obuoliai suminkštės ir kepenėlės iškeps. Tai truks maždaug 7-8 minutes. Įpilkite grietinėlės.

10. Sumaišykite, užvirkite ir nukelkite nuo ugnies.
Ingredientai
Vištienos kepenėles 1 kg
Didelis svogūnas 1 vnt
Vidutinio dydžio obuolys 2 vnt
Česnakų 3 skiltelės
Sviesto 50 g
Miltai 2 a. šaukšteliai
Grietinėlės 33 proc. 50 ml
Vištienos sultinio 150 ml arba vandens
Druskos ir pipirų pagal skonį
Kol kas įvertinimų nėra
Jūsų įvertinimas:
Siųsti atsiliepimą

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Back to top button