Esame įpratę manyti, kad alkoholio yra tik tam tikruose gėrimuose, tačiau tiesa ta, kad jis gali slypėti ir įprastuose produktuose, kuriuos vartojame kasdien. Apie ką mes čia?
Netikėti alkoholio šaltiniai:
- Pieno produktai ir rūgpienis. Kefyre, ajrane ir kituose panašiuose gėrimuose yra nedidelis kiekis alkoholio (nuo 0,07 % iki 3 %), kuris susidaro fermentacijos proceso metu.
- Pernokę vaisiai ir sultys. Ypač bananai, nes pernokus juose gerokai padidėja alkoholio kiekis. Penkiuose „juoduosiuose“ bananuose gali būti tiek pat alkoholio, kiek stiklinėje alaus. Vaisių sultys taip pat gali fermentuotis atidarius pakuotę.
- Sojų padažas ir marinuoti agurkai. Šiuose produktuose taip pat vyksta fermentacijos procesas, kurio metu susidaro nedidelis alkoholio kiekis.
- Kepiniai ir sūrio fondiu. Į kai kuriuos kepinius ir sūrio fondiu alkoholis dedamas sąmoningai, kad pagerintų skonį ir tekstūrą. Nors didžioji dalis alkoholio kepant išgaruoja, nedidelis jo kiekis gali išlikti.
Ar nuo šių produktų galima apsvaigti?
Teoriškai taip, tačiau juos reikia valgyti arba gerti dideliais kiekiais. Pavyzdžiui, norint pajusti 400 ml vyno poveikį, reikia išgerti 11 litrų kefyro arba suvalgyti 20 pernokusių bananų.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi