Pasak Atvirojo Katalonijos universiteto (UOC) Sveikatos mokslų katedros profesorės, sveikatos ir mitybos ekspertės Amparo Gamero (Amparo Gamero), šaldant maisto produktus kai kuriais atvejais gali pasikeisti jų skonis ir tekstūra ar net pagreitėti jų gedimas.
Ko negalima laikyti šaldytuve – 5 produktai
Pažymima, kad maisto produktai, kurių reikėtų saugotis, yra šie:
- Česnakai. Juos geriausia jį laikyti sandėliuke maždaug 15 laipsnių temperatūroje. Šaldytuve po kelių dienų jie gali sudygti ir tapti kartaus skonio. Česnaką taip pat galima laikyti aliejuje arba užšaldyti, kad pailgėtų jo galiojimo laikas.
- Duona. Laikant ją šaldytuve, „prarandama jos tekstūros ir skonio kokybė“. Geriausia duoną laikyti kambario temperatūroje popieriniame maišelyje, suvyniotą į švarų virtuvinį rankšluostį.
- Šokoladas. Šaltis turi įtakos jo švelnumui ir kreminiam skoniui. Prof. Gamero paaiškino, kad staigūs temperatūros pokyčiai keičia šokolado tekstūrą. Jos teigimu, geriausia jį laikyti vėsioje vietoje, atokiau nuo tiesioginės šviesos, originalioje pakuotėje arba sandariame inde.
- Bananai. Per anksti įdėjus juos į šaldytuvą, jie gali tapti kieti ir neskanūs.
- Kava. Tiek sveikos kavos pupelės, tiek malta kava sugeria drėgmę ir praranda aromatą bei skonį. Geriausia kavą laikyti sandariame inde, vėsioje ir sausoje vietoje.
Parašyti komentarą