Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ar galima plauti mėsą prieš gaminant ir užšaldant: kulinarinės klaidos

1 min. skaitymo

Šviežia mėsa dažniausiai perkama kaip gaminimui „čia ir dabar”, perdirbimui arba užšaldymui. Bet ar teisingai apdorojate šviežią mėsa prieš gamindami ar užšaldydami? Pasirodo teisingas mėsos apdorojimas yra labai svarbus. Išsiaiškinkime, ar ją galima nuplauti prieš dedant į šaldiklį ar kepant.

Nepaisant to, kad mėsos ir pieno produktai prieš patekdami į prekystalį yra tikrinami kokybės, ant jų vis dar gyvena bakterijos. Todėl tiesiog neįmanoma išsiversti be plovimo prieš gaminant maistą. Bet prieš šaldant mėsą, jos plauti nebūtina, ypač jei mėsa buvo pirkta parduotuvėje.

KAIP PLAUTI MĖSĄ?

Paprastai tai daroma po tekančiu vandeniu virtuvės kriauklėje. Bet tai nėra teisinga. Bakterijos gali plisti kartu su purslais ant darbinio paviršiaus. Geriausia į dubenį įpilti vandens ir nuplauti mėsą jame.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus