Kasdien valgant tik grikius, gali kilti inkstų ligų ir hormonų disbalanso rizika, įspėja gydytoja terapeutė Zumrud Omarova.
Specialistė pabrėžia, kad monotoniška mityba, kurios pagrindą sudaro tik šie grūdai, taip pat gali sukelti galvos svaigimą, energijos trūkumą, miego sutrikimus, odos bėrimus, apatiją, migreną, virškinimo problemas ir dantų pažeidimus.
„Kasdien valgant vien grikius, gali sumažėti inkstų funkcija, atsirasti hormonų pusiausvyros sutrikimų, kilti nervų sistemos problemų ir vitaminų trūkumo simptomų. Vienodos mitybos pasekmes ištaisyti gana sunku. Jei pasireiškia alerginė reakcija į kokį nors produktą, jį teks visiškai išbraukti iš savo raciono ilgam laikui, o galbūt ir visam laikui“, – teigia gydytoja.
Omarova pripažįsta, kad grikių patiekalai yra naudingi sveikatai, jei jie derinami su kitais produktais. Anot specialistės, šiuose grūduose yra daug vertingų maistinių medžiagų. Gydytoja teigia, kad grikių vartojimas mažina vitaminų trūkumo riziką, gerina odos, plaukų, nagų ir dantų būklę, taip pat stiprina imunitetą.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą