Daugelis Izraelio gurmanų rytais renkasi ne įprastą kiaušinienę, o šakšuką (plačiau apie ją galite sužinoti čia). Trumpai, tai kiaušiniai, kepami kartu su daržovėmis.
Pagrindinis ingredientas – pomidorai. Taip pat naudojama pomidorų pasta, česnakas, cukrus ir įvairūs prieskoniai. Rezultatas – nepaprastai gardus patiekalas, itin populiarus Izraelyje ir daugelyje arabų šalių.
Kaip pasigaminti šakšuką?
- Keturis pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais.
- Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir sudėkite 3 smulkintus česnako skilteles.
- Įkaitinkite keptuvę. Kai pasklis česnako aromatas, suberkite mėgstamus prieskonius, pavyzdžiui, papriką, ciberžolę, kalendrą (po pusę ar trečdalį arbatinio šaukštelio).
- Gerai išmaišykite ir sudėkite pjaustytus pomidorus.
- Po 30 sekundžių sudėkite 2 šaukštus pomidorų pastos. Įberkite arbatinį šaukštelį druskos ir tiek pat cukraus.
- Gautą masę kepkite ant stiprios ugnies apie pusę minutės.
- Sumažinkite ugnį iki minimumo, įpilkite ketvirtį stiklinės vandens, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite daržoves 20 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- Gausite puikų padažą. Jame padarykite 3-4 įdubimus ir įmuškite po kiaušinį.
- Vėl uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite, kol kiaušiniai iškeps.
Gero apetito! Šis sotus ir nepaprastai gardus patiekalas daugeliui gurmanų patinka labiau nei pica.