Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Bananus laikome neteisingai: ekspertai paaiškina, ką darome ne taip
Maistas / Gėrimai

Bananus laikome neteisingai: ekspertai paaiškina, ką darome ne taip

Banano sunokimas
Dalintis

Maisto mitybos ekspertai atskleidė priežastis, kodėl bananai taip greitai sunoksta ir paruduoja, ir tai gali būti susiję būtent su tuo, kaip juos laikote namuose. Tikėtina, kad prekybos centre perkate žalius bananus, o vėliau jie sunoksta jūsų namuose. Tačiau jei juos laikote šalia šiltos orkaitės arba tiesioginiuose saulės spinduliuose, jie sunoksta daug greičiau nei įprastai.

 

Ekspertai papasakojo, kad bananus reikėtų laikyti maždaug 12C temperatūroje, nes karštyje jie greitai sunoksta. Idealiai tinka tamsi patalpa be tiesioginių saulės spindulių, gerai vėdinama.

Be to, bananai kekėse noksta lėčiau nei palikti vieni. Taip pat verta paminėti, kad bananus laikant šalia kitų vaisių, jie sunoksta greičiau nei įprastai – taip yra dėl bananų išskiriamo etileno.

Tarp kitko, bananų sunokimą atitolinti padės kotelių apvyniojimas folija, maistine plėvele arba drėgnu popieriniu rankšluosčiu. Taip yra todėl, kad iš stiebo išsiskiria dujinis etilenas, todėl jo blokavimas taip pat stabdo nokimo procesą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...