Bulvės dažnai priskiriamos nesveikam maistui, nes jose yra daug angliavandenių. Tačiau ekspertai mano, kad, jei bulves valgysite saikingai, jos gali būti naudingos jūsų sveikatai.
Kalio
Kalis svarbus raumenų ir nervų elektriniams signalams reguliuoti. Pastebėta, kad keptose ir keptose bulvėse kalio yra daugiau nei virtose ar trintose bulvėse. Vienoje keptoje bulvėje yra maždaug trečdalis rekomenduojamos paros normos.
Cholinas
Cholinas yra junginys, būtinas sveikoms smegenims, nervams ir raumenims. Jis ypač svarbus nėščioms moterims. Naujose bulvėse yra apie 10 % cholino paros normos.
Krakmolas
Bulvėse esantis krakmolas padeda organizmui, nes veikia kaip prebiotikas. Jis svarbus žarnyno mikrobiomo sveikatai. Krakmolas taip pat padeda žarnyne gaminti trumposios grandinės riebalų rūgštis, kurios gerina medžiagų apykaitą ir mažina cukraus kiekį kraujyje.
Be glitimo
Bulvėse nėra glitimo. Todėl tai puikus maistas glitimo netoleruojantiems žmonėms.