Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Ekspertai įvardijo maisto produktus, kurių negalima vartoti su arbata
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Ekspertai įvardijo maisto produktus, kurių negalima vartoti su arbata

Arbatos gėrimas ir naudongos savybės
Dalintis

Specialistai įvardijo maisto produktus, kurių nereikėtų vartoti su arbata. Šis gėrimas laikomas sveiku, tačiau sumaišytas su tam tikrais maisto produktais jis gali prarasti savo savybes ir net būti kenksmingas.

Ko nedėti į karštą arbatą?

  • Į karštą arbatą nerekomenduojama dėti cukraus, nes taip padidėja greitesnio vėžinių ląstelių vystymosi rizika.
  • Daugelis žmonių mėgsta šį gėrimą gerti su citrina, tačiau jei arbata yra per karšta, nėra prasmės į ją įmesti citrinos skiltelę. Tokiu atveju sumažėja šio citrusinio vaisiaus naudingosios savybės, todėl kurių citrina tampa tiesiog nenaudinga. Ekspertai teigia, kad citrinos turėtų būti tik šiltame (40-55 C°) gėrime.
  • Juodojoje ir žaliojoje arbatoje yra nemažai antioksidantų, o jų poveikis praktiškai išnyksta, kai į gėrimą įpilama pieno.
  • Kita rekomendacija – į arbatos puodelį nedėti medaus. Tai galima daryti, kai gėrimo temperatūra yra žemesnė nei 40 °C.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Ar skausmas trukdo kasdienai

Ar skausmas trukdo kasdienai? Atrask kineziterapiją, kuri padeda judėti be vaistų

Vis dažniau pastebima, kad skausmas, kuris prasideda nuo lengvo tempimo ar diskomforto,...