Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Grybų padažas, tinkantis prie bet kokio garnyro: receptas, kuris ilgam išliks atmintyje

1 min. skaitymo

Šis grybų padažo receptas – vienas seniausių ir geriausių. Juo būdavo užpilami koldūnai, bulvių košė ir įdaryti kopūstai. Grybų padažas gali būti gaminamas tirštesnis ir valgoma tiesiog su duona, pamerkiant ją į šį padažą.

Ingredientai:

  • 120 g džiovintų grybų;
  • 250 g svogūnų;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 3 šaukštai grietinės (15 %);
  • džiovintų česnakų, druskos, pipirų;
  • 20 ml augalinio aliejaus;
  • 400 ml vandens.

Gaminimas:

  1. Džiovintus grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 25 min. Tada vandenį nusunkite ir grybus supjaustykite mažais gabalėliais.
  2. Į keptuvę įpilkite aliejaus, sudėkite svogūną ir kepkite ant vidutinės ugnies 6 minutes.
  3. Tuo pat metu sausoje keptuvėje ant didelės ugnies iki rudos spalvos pakepinkite miltus – nuolat maišykite, kad nesudegtų.
  4. Įpilkite šalto vandens (tai svarbu), suberkite į jį miltus ir viską išmaišykite iki vientisos masės.
  5. Į keptuvę per sietelį supilkite vandenį ir miltus, kad neliktų gumuliukų. Sudėkite grybus ir įmaišykite druską, pipirus ir džiovintą česnaką.
  6. Išmaišykite ir troškinkite ant mažos ugnies apie 20-25 minutes.
  7. Įpilkite kelis šaukštus grietinės arba grietinėlės, maišykite dar 10-12 minučių ir patiekite.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus