Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Gydytojai įvardija riebius maisto produktus, kurie gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Gydytojai įvardija riebius maisto produktus, kurie gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą

Riebios žuvies valgymas
Dalintis

Paprastai riebus maistas siejamas su neigiamomis pasekmėmis sveikatai, su viršsvoriu, cholesterolio kiekiu ir kitomis bėdomis. Tačiau yra maisto produktų, kuriuose yra riebalų, be kurių sunku įsivaizduoti normalią širdies ir kraujagyslių veiklą.

Kanados mokslininkai iš McMasterio universiteto nustatė, kad yra trys grupės maisto produktų, kurie skatina širdies ir kraujagyslių sveikatą. Išvados padarytos atlikus tyrimą, kurio metu buvo išnagrinėti 245 tūkst. žmonių sveikatos duomenys. Tai buvo žmonės iš 80 šalių, turintys skirtingas pajamas.

Kepama žuvis keptuvėje

Dėl to mokslininkai padarė išvadą, kad į mitybą reikėtų įtraukti tris maisto produktų grupes, norint palaikyti širdies ir kraujagyslių sveikatą. Vartojant saikingai, sumažėja patologijų išsivystymo rizika.

Visi žino, kad į sveiką mitybą įeina šviežios daržovės ir vaisiai, taip pat neskaldyti grūdai. Tačiau, be jų, svarbu reguliariai vartoti:

  • žuvies;
  • šviežios mėsos;
  • riebių pieno produktų.

Vartojami reguliariai ir saikingai, jie yra naudingi sveikatai.

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Saulės žybsniai ir magnetinės audros

Penktadienį – nematoma audra: kaip magnetinis pliūpsnis paveiks jūsų savijautą?

Jau šį penktadienį, birželio 20 d., Lietuvą pasieks dar viena magnetinė audra....

Kokosų pienas

Kokosų drožlės: ne tik skanumynams – nauda virškinimui ir plaukams

Kokosų drožlės jau seniai žinomos ne tik kaip desertų ingredientas, bet ir...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...