Bulvių košė – universalus ir visiems mums pažįstamas garnyras, tačiau ją galima padaryti dar skanesnę. Ne visi virėjai žino, kodėl į bulvių košę reikia dėti kiaušinį. Toks paprastas patarimas gali pastebimai pagerinti patiekalo skonį.
Kodėl į bulvių košę reikia dėti kiaušinį?
Patyrę virėjai į bulvių košę deda kiaušinį, kad ji būtų šilkinės ir švelnios struktūros. Kiaušinio trynys kulinarijoje yra emulsiklis, kuris sujungia ingredientus, kurie paprastai nesusimaišo. Įmaišius kiaušinį, tyrė bus glotni, puri ir labai švelnaus skonio.
Kita priežastis, dėl kurios kiaušinis (tiksliau, tik trynys) dedamas į bulvių košę, yra ta, kad pagerėtų patiekalo spalva. Įdėjus kiaušinio trynį, net ir šviesi bulvių košė taps geltono atspalvio.
Kada į bulvių košę dėti kiaušinį? Darykite tai ne iš karto išjungę kaitrą. Vienam kilogramui bulvių užtenka vieno trynio. Prieš įmaišydami kiaušinį į košę, būtinai kruopščiai nuplaukite lukštą po tekančiu vandeniu.
Ar saugu į bulvių košę dėti kiaušinį?
Nors kiaušinis pagerina bulvių košės skonį, yra labai svari priežastis jo nedėti į bulvių košę. Faktas tas, kad žaliuose kiaušiniuose gali būti salmoneliozės, kuria užsikrečia vištos.
Jei bijote naudoti žalius kiaušinius gaminant maistą dėl salmoneliozės, pirkite pasterizuotus kiaušinius. Juose infekcijos tikrai nėra. Taip pat galite imti kiaušinius iš ūkininkų, kurie atlieka ir gali patvirtinti paukščių vakcinaciją.
Taip pat nedėkite kiaušinio į bulvių košę, jei patiekalą valgys vaikai. Vaikų organizmas blogai virškina žalius kiaušinius.