Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Išbandykite vieną triuką dėl kuriuo kotletai taps skanūs ir nerealiai sultingi
Maistas / Gėrimai

Išbandykite vieną triuką dėl kuriuo kotletai taps skanūs ir nerealiai sultingi

Sultingi ir skanūs kotletai
Dalintis

Kotletai yra gana populiarus patiekalas, kurį mėgsta beveik visi. Jie dažnai patiekiami ir kaip kasdienis patiekalas, ir kaip šventinis patiekalas. Juos pagaminti gana paprasta, tačiau norint pasiekti sultingumo ir subalansuoto skonio, reikia žinoti keletą slaptų ingredientų.

Kaip pagaminti tobulus kotletus?

Būtina stebėti proporcijas

Jei persistengsite su bent vienu ingredientu, kotletai gali būti sausi, kieti, lūžti ir pan. Į kilogramą maltos mėsos galite įdėti tik 2 kiaušinius ir vidutinį gabalėlį duonos.

Kad faršas būtų skanus, reikia sumaišyti kiaulieną ir jautieną, o jautienos turėtų būti 20% daugiau.

Sultingumą kotletams suteikia šie ingredientai: pjaustytos daržovės, mirkyta duona, sviestas. Dažniausiai duona mirkoma piene. Svogūnai, cukinijos, kopūstai – daržovės, suteikia kotletams sultingumo.

Kepti mėsos kotletai

Labai svarbu leisti faršui subrinkti

Norėdami tai padaryti, jis turi būti dedamas į šaldytuvą pusvalandžiui. Per tiek laiko visi produktai gerai išmirks, todėl kotletai bus vienodi ir labai skanūs.

Nepamirškite apie kepimą

Jis gali būti įvairus, dažniausiai kepimui naudojami džiūvėsėliai arba miltai. Kepant kotletus galite sukurti traškią plutą, kurios dėka išliks sultingumas.

Svarbiausias vaidmuo tenka prieskoniams

Labai svarbu laikytis ne tik visų ingredientų, bet ir prieskonių proporcijų. Daugelis to nesureikšmina ir prideda „iš akies“, o tai yra labai rimta klaida. Ypač svarbu įberti reikiamą kiekį druskos, nes ji yra skonio stipriklis.

Suformuotus paplotėlius reikia dėti ant gerai įkaitintos keptuvės. Taip mėsa neprilips prie paviršiaus.

Kotletus reikia gerai apkepti iš abiejų pusių ant stiprios ugnies, tada ją sumažinti ir toliau kepti ant vidutinės ugnies. Susidariusi plutelė leis kotletams išlikti sultingiems.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...