Kiauliena yra maistinga mėsa, kurioje yra daug žmogaus organizmui naudingų medžiagų. Papasakosime, kaip ją tinkamai iškepti, kad mėsa būtų sultinga ir minkšta.
Ingredientai:
- Kiauliena – 800 g
- Svogūnas – 1 vnt
- Augalinis aliejus – 2-3 šaukštai
- Druska – pagal skonį
- Pipirų, sausų prieskonių – pagal skonį
Gaminimo būdas:
- Rinkitės šviežią mėsą su šiek tiek riebalų, kurie suteiks sultingumo.
- Prieš kepdami leiskite mėsai pailsėti kambario temperatūroje apie 30 minučių.
- Prieš pat kepimą mėsą pagardinkite druska ir pipirais, kad ji neprarastų sulčių.
- Įkaitinkite keptuvę storu dugnu ir įpilkite šiek tiek aliejaus.
- Kepkite gabalėlius po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės ant didelės ugnies, kad susidarytų plutelė.
- Tada sumažinkite ugnį ir kepkite toliau, kol iškeps, retkarčiais apversdami.
- Iškepusią mėsą prieš patiekdami palikite 5-10 minučių pailsėti.
- Laikydamiesi šių paprastų taisyklių iškepsite minkštą ir sultingą kiaulieną.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi