Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Išvardyti kenksmingiausi maisto produktai, kuriu nereikėtų vartoti po 40 metų
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Išvardyti kenksmingiausi maisto produktai, kuriu nereikėtų vartoti po 40 metų

Tai maistas kurio reikėtų atsisakyti
Dalintis

Kai amžiaus riba peržengia 40 metų ribą, atsiranda įvairių sveikatos problemų, kurių anksčiau, atrodo, nebuvo. Kai kurie žmonės pastebi, kad jiems dažniau ima skaudėti sąnarius, o kitiems sunkiau numesti tuos kelis papildomus kilogramus. Tačiau ekspertai teigia, kad senėjimui svarbų vaidmenį atlieka tai, ką valgome.

Pavyzdžiui, norėdami „sulėtinti” laiką, sulaukę 40 metų, turėtumėte iš savo mitybos raciono išbraukti tam tikrus maisto produktus.

Pirmiausia turėtumėte atsisakyti tirpios kavos su grietinėle. Ekspertų teigimu, tokiame gėrime yra natrio aliumosilikato, kurio dedama ir į skalbimo priemones, kad produktas nesugestų. Nustatyta, kad ši medžiaga dirgina odą, akis ir kvėpavimo takus. Be to, tokioje kavoje yra hidrinto augalinio aliejaus, kuris didina sočiųjų riebalų kiekį kraujyje, o tai kenkia širdžiai.

Dar vienas amžiaus priešas – gazuoti gėrimai, kurių reguliarus vartojimas siejamas su širdies ligomis. Be to, tokie gėrimai 75 % padidina podagros riziką.

Dar vienas skanėstas, kurio geriau vengti, yra dietiniai batonėliai. Patys savaime jie nėra kenksmingi, tačiau daugumoje jų yra daug nereikalingų sudedamųjų dalių, pavyzdžiui, dirbtinių saldiklių ir palmių aliejaus, perspėjo mitybos specialistai.

Be to, verta atsisakyti vaisių sulčių dėl didelio gliukozės kiekio jose. Mokslininkų teigimu, ji yra viena iš pagrindinių pilvo riebalų, galinčių sukelti medžiagų apykaitos ligas, susidarymo priežasčių.

Kiti nesveiki maisto produktai yra bandelės ir keksiukai dėl didelio cukraus kiekio, šoninė ir dešrelės dėl kancerogeninių nitratų kiekio, didelis kiekis sviesto, taip pat balta duona ir makaronai, kuriuose trūksta sveikųjų skaidulų.

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Ar skausmas trukdo kasdienai

Ar skausmas trukdo kasdienai? Atrask kineziterapiją, kuri padeda judėti be vaistų

Vis dažniau pastebima, kad skausmas, kuris prasideda nuo lengvo tempimo ar diskomforto,...