Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Italų virtuvės šefas patarė, kaip teisingai išvirti makaronus

1 min. skaitymo

Italų virtuvės šefas Roberto patarė, kaip teisingai virti makaronus. Kas gali būti paprasčiau nei gaminti makaronus?

Kaip teisingai išvirti makaronus?

Pagrindinė ir auksinė taisyklė: 100 g makaronų 1 litras vandens. Toks vandens kiekis leidžia makaronams pasiekti tobulybę.

Naudokite makaronus, pagamintus iš kietųjų kviečių. Jie geriau išlaiko formą ir nesušoka į košę, be to, yra skanesni.

Užvirinkite vandenį ir įberkite šiek tiek druskos (5 g druskos 1 litrui vandens). Kai vanduo užvirs, suberkite į jį makaronus.

Nedelsdami juos išmaišykite. Nesumažinkite kaitros, vanduo turi užvirti.

Vėl užvirus vandeniui, karštį galima sumažinti. Makaronų gamintojas paprastai rašo virimo laiką. Virimo metu makaronus atsargiai pamaišykite 2-3 kartus.

Spagečiai makaronai

Iki kokios stadijos virti?

Jei gaminate makaronus su padažu ar salotomis, virkite iki al dente, t. y. šiek tiek neišvirusių makaronų.

Jei ant pakuotės parašyta 12 minučių, tuomet turėtumėte paragauti po 10 minučių.

Jei juos verdate garnyrui, tuomet vadovaukitės ant pakuotės nurodytu laiku.

Ar turėčiau skalauti šaltu vandeniu, ar ne?

Jei tai garnyras, nereikia.

Salotoms geriau nuplauti, nes taip sustabdomas minkštėjimo procesas.

Nusausinkite makaronus. Galite įpilti šiek tiek aliejaus.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus