Italų virtuvės šefas Roberto patarė, kaip teisingai virti makaronus. Kas gali būti paprasčiau nei gaminti makaronus?
Kaip teisingai išvirti makaronus?
Pagrindinė ir auksinė taisyklė: 100 g makaronų 1 litras vandens. Toks vandens kiekis leidžia makaronams pasiekti tobulybę.
Naudokite makaronus, pagamintus iš kietųjų kviečių. Jie geriau išlaiko formą ir nesušoka į košę, be to, yra skanesni.
Užvirinkite vandenį ir įberkite šiek tiek druskos (5 g druskos 1 litrui vandens). Kai vanduo užvirs, suberkite į jį makaronus.
Nedelsdami juos išmaišykite. Nesumažinkite kaitros, vanduo turi užvirti.
Vėl užvirus vandeniui, karštį galima sumažinti. Makaronų gamintojas paprastai rašo virimo laiką. Virimo metu makaronus atsargiai pamaišykite 2-3 kartus.
Iki kokios stadijos virti?
Jei gaminate makaronus su padažu ar salotomis, virkite iki al dente, t. y. šiek tiek neišvirusių makaronų.
Jei ant pakuotės parašyta 12 minučių, tuomet turėtumėte paragauti po 10 minučių.
Jei juos verdate garnyrui, tuomet vadovaukitės ant pakuotės nurodytu laiku.
Ar turėčiau skalauti šaltu vandeniu, ar ne?
Jei tai garnyras, nereikia.
Salotoms geriau nuplauti, nes taip sustabdomas minkštėjimo procesas.
Nusausinkite makaronus. Galite įpilti šiek tiek aliejaus.