Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Jūs tai valgote kasdien – ir nuodijate save! Šių produktų žala prilygsta rūkymui
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Jūs tai valgote kasdien – ir nuodijate save! Šių produktų žala prilygsta rūkymui

Rūkytos mėsos parduotuvėse
Dalintis

Jūsų šaldytuve slypintys produktai gali būti kur kas pavojingesni, nei manėte. Mokslininkai atskleidžia šokiruojančią tiesą – kai kurie itin populiarūs maisto produktai savo žala prilygsta rūkymui! Ypač pavojinga vaikams: gydytojai perspėja, kad duoti mažyliui rūkytos dešros gali būti taip pat kenksminga, kaip pasiūlyti cigaretę. Kur slypi grėsmė ir kaip apsisaugoti?

Perdirbta mėsa, dešros, dešrelės, kumpiai t. y. kai mėsa buvo paimta ir į kažką perdirbta, yra gryni nuodai.

Gydytojai paragino ant tokių produktų pakuočių dėti pavojaus ženklus, panašius į tuos, kurie dedami ant cigarečių pakelių. Produktų su mikrobine transglutaminaze lentynose atsiranda vis dažniau.

Šis fermentas gali sukelti rimtų sveikatos sutrikimų, įskaitant žarnyno funkcijos sutrikimus, susilpnėjusį imunitetą ir net Alzheimerio ligą.

Pastaba: maisto pramonėje mikrobinė transglutaminazė naudojama mėsos žaliavų fragmentams „sulipdyti“ ir skysčiui mėsoje sulaikyti, taip dirbtinai pagerinant pagaminto produkto tekstūrą. Gaminant sūrį, varškę ir jogurtą, ši medžiaga padidina produkto išeigą ir pagerina jo prekines savybes, nes sulaiko išrūgų baltymus ir drėgmę, o tai leidžia gamintojams sutaupyti lėšų natūralioms rauginimo medžiagoms.

Nekokybiška rūkyta mėsa

Pažiūrėkite, tai standartinė rūkytos šoninės sudėtis:

Kiaulienos šoninė (85 %), geriamasis vanduo, valgomoji druska, stabilizatorius E451, gliukozė, kiaulienos baltymai (0,19 %), antioksidantas E316, kvapioji rūkymo medžiaga, konservantas E250, E325.

Kas yra E451?

Pentanatrio trifosfatas, pentakalio trifosfatas (stabilizatoriai, emulsikliai ir rūgštingumą reguliuojančios medžiagos). Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis vengtinas

Kas yra E316?

Natrio eritorbatas (dirbtinis izoaskorbo rūgšties natrio junginys). Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis nepavojingas.

Kas yra E250?

Natrio nitritas (dirbtinis konservantas ir spalvos fiksatorius).  Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis pavojingas.

Kas yra E325?

Natrio laktatas (antioksidatorius, drėgmę išlaikanti medžiaga, užpildas). Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis nepavojingas.

 

Ar tikrai norite tokią mėsą valgyti? Pats laikas pradėti skaityti sudėtis.

Šaltinis: Sports.kz

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

38 Komentarai

guest
38 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Vytautas
Vytautas
prieš 5 mėnesių

Mes visi esame gimę, kad numirtime

Virgencijus
Virgencijus
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Vytautas

Jei norisi anksčiau? Prašom.ų

Vytautas
Vytautas
prieš 5 mėnesių

Reikėtų rašyti ant pakuočių galiojimo laiką kaip daro visi kiti gamintojai, kodėl kaimuose lašiniai kumpiai kabo daržinėse ilgiau negu guli šaldytuvuvuose jie iš tų daržinnių patenka į prekybą

Rūkyti lašiniai
Rūkyti lašiniai
prieš 5 mėnesių

Tai to tai ano nevartot. Jaučiu jau manęs laukia 100 skirtingų ligų su sitais gasdinimais

Kumpis
Kumpis
prieš 5 mėnesių

Dabartinis rukimas per 2 valandos.tikras nuodas.taip pat su alum.per 2 valandos..verslas.verslininkai uz dolleri mama parduos.

Saulius
Saulius
prieš 5 mėnesių

Tai, ką valgyti? Parduotuvėse visur šlamštas. E 621 visur ant pakuočių. Ir svarbiausia vos matosi.

Vitas
Vitas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Saulius

Juk aiškiai parašyta, nevalgyti rūkytų gaminiu

Tai
Tai
prieš 5 mėnesių

Kam tada parduoda jeigu nuodai, kaip tada jie gali prekiauti jeigu nuodai.

Vitas
Vitas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Tai

Kaip jūs nesuprantame,juk nuo jų nemirsi,bet turėsi ligų maišą

Arvydas
Arvydas
prieš 5 mėnesių

Na suprantama rūkyta mesa ilgiau laiko keletas dienų rūkymo geram kleti gali laikyti iki keliu metu,

Vaidas
Vaidas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Arvydas

Aš JK.jau 20 m.Turiu pasistatęs rūkykla ir visa šeima valgom. Ir visi niekom nesiskundziam me norim valgyt gryna mėsą o ne su šikpoperio priedais.

Edis
Edis
prieš 5 mėnesių

Niekas nekalba apie natūraliai rūkytą mėsą.Seniau,rūkydavo su dūmais,kadagiais ar panašei.Trūkdavo ilgokai kol išrukydavo,gal parą.Tai tokia mėsa neturėtų būti pavojinga.O dabar,mirko kažkur,ir neaišku ką valgai.Tokia turėtų būti draudžiama.Bet dideli kieki mėsos neišrūkys naturaliai,tai ir gaunasi,kad kokybė paaukojama.

Rita
Rita
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Edis

Mūsų senoliai valgė visą gyvenimą naminius lašinius ir buvo sveika.Gydytoja pasakė,kad lašiniai neina į kūną ir neturi cholesterolio.Tai kuo tikėti?Mes auginam savo kiaules ,tad naminis produktas yra naminis,nei mirkyti „nuoduose”,kur perka žmonės parduotuvėse.

Arvydas
Arvydas
prieš 5 mėnesių

Sveiki. Visi senai žino kad bet kokie RŪKYTI maisto gaminiai yra NUODAS. Kiekvieno pasirinkimas, nuoditis ar sveiką maistą varoti.

Akibrokštas
Akibrokštas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Arvydas

Nuode tu pats sau nuodas! gero rūkyto gaminio nesi net ragavęs db juk draudžiama net turgui pardavinėti tikro rūkimo gaminius o valgot parduotuvinį mirkytą degintos žolės tirpale šlamštą su fekaliniais ydarais tipo pritaikyto skonio !

Zigmantas
Zigmantas
prieš 5 mėnesių

Sveiki,kodėl neminite rukytos žuvies,kuri yra net užauginta neiškiose talpose,šeriama maistu prisotintu antibiotiku,o paskui dar ir išrukoma,kuri tikrai turi buti baisiausuas nuodas žmonėms

Laima
Laima
prieš 5 mėnesių

Kodėl leidziama tokie papildai mėsai?Tegu natūraliai daro.Maisto vet.tarnyba turi uždrausti,o nelaukti nurodymų is Europos.Priimkit atitinkamus įstatymus

Virgis
Virgis
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Laima

Tai kodėl leidžia prekiauti.Tai kam reikalingos tos tarnybos jų nereikia

Jonas
Jonas
prieš 5 mėnesių

Mamai 83 metai,nuo vaikystės valgo ir parukytą dešrytę,ir skilandį,ir lašinūką

Arnoldas
Arnoldas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Jonas

Nu va,o butu jau 103 metai dar jai mesos rukyyonennǰ

Artūras
Artūras
prieš 5 mėnesių

Labai neteisinga nuomonė „anksčiau žmonės valgė ir nieko nenutiko”. Reikia palyginti, kokia vidutinė gyvenimo trukmė buvo prieš 100 metų, ir kokia dabar. Vėžiu žmonės sirgo ir tada, tik dažniau mirdavo nuo elementarių infekcijų ir senatvės retai sulaukdavo. Taigi, iki savo vėžio išsivystymo tiesiog nedagyvendavo. Rūkyta mėsa – taip, ji yra pirmame kancerogeninių medžiagų dešimtuke, šalia tabako, alkoholio ar išmetamųjų dujų, o pvz toks baisus chemikalas, kaip glifosatas yra tik antrame dešimtuke.

Arnoldas
Arnoldas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Artūras

O kelintoi vietoj „kokainas” gal Zinai?

Ukininkas
Ukininkas
prieš 5 mėnesių

Tiesa raso db neks neruko o mirko y skiscius po to dumo kvapa paduoda gaunas kaip rukyta mesa kur zmones kaime patys isiruko ten yra naturali rukyta miesa bet sugalvojo uzdraust augint kaules … tam kad kaimo zmones pirktu is parduotuves ir verskininkai is to pelnytus ir daugiau surenkama pvm🤣

Vaidas
Vaidas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Ukininkas

Nors vienas atsirado katras paaiskino, tiesa, as galvojau parasyt ta pati bet radau komentara kuri pakomentavau

Vitalijus
Vitalijus
prieš 5 mėnesių

Tiek metu taip daroem ir nks nesiskundė ir nieko nenutiko neprisigalvokit nesamoniu

Kaimas
Kaimas
prieš 5 mėnesių

Matyt straipsnį rašė veganas 😄😄😄

Faktas
Faktas
prieš 5 mėnesių

Gyvenimas yra mirtina liga 😂

Arnoldas
Arnoldas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Faktas

Ne kiekvienam🤗Jai nesveikai ji gyveni tada TAIP…o sureaguoti,geriau veliau nei Niekada..

Laimonas
Laimonas
prieš 5 mėnesių

Nebeisipisinskit is maisto.parduotuvese isvis hemija parduoda .

Jonas
Jonas
prieš 5 mėnesių

As nemanau, kad rukyte mesa yra sveika. Taciau, saldytuvai placiau paplito gal pries 50-60 metu. Saldikliai dar veliau. Tad, ypac kaime zmones tikrai nemazai rukytos mesos valge. Ir ka ? Skrandzio, zarnyno vezys tada buvo didele retenybe, o dabar sergama kur kas dazniau. Kaip tai paaiskint ?

Laimutė
Laimutė
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Jonas

Todėl,kad rūkino natūraliai,o jūs galvojate,kad ir dabar tai daro,todėl ir nuodija

Taukas
Taukas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Jonas

Žmonijos perteklius, farmacija sukasi 100% mirtys tai pelnas, Skiepai užprogramuoti mirčiai tik ne visiem iškart, palaipsniui pencininku tiesiog nebebus, nes žmogus iki jos neišgyvens. Vyrauja lobizmas,,

Zoro
Zoro
prieš 5 mėnesių

Sveika tik čipsai ir Coca Cola

Arnoldas
Arnoldas
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Zoro

Ko tau cipsai uzkliuvo? Bulvyte aliejui kepta,vegetos ciut pabarstyta! Pakelis i diena nepakenks!Apie Cola ir mažiau mitu kurkite,tiesiog i diena daugiau litro negerkite ir busite sveiki kaip Ašai

Abc
Abc
prieš 5 mėnesių

Tokio šū*o as dar neskaiciau.

Algis
Algis
prieš 5 mėnesių

Kas dar nesveika?

Kumpis
Kumpis
prieš 5 mėnesių

Turėjome būt visi išdvėsę jau. Vaikystėje tik tokie gaminiai ir twbuvo. Nerašinėkit nesąmonių geriau..

Elvyra
Elvyra
prieš 5 mėnesių
Atsakinėti į  Kumpis

Matyt vėl skatina pirkti mirkytus gaminius chemikaluose,tipo sveikrsni

Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Ar skausmas trukdo kasdienai

Ar skausmas trukdo kasdienai? Atrask kineziterapiją, kuri padeda judėti be vaistų

Vis dažniau pastebima, kad skausmas, kuris prasideda nuo lengvo tempimo ar diskomforto,...