Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką dėti į druskinę, kad druska nesušlaptų ir nesugestų

1 min. skaitymo

Kiekvienas, kuris ruošia maistą, ilgainiui gali susidurti su druskos sulipimu. Šis nemalonus momentas gali sukelti papildomų sunkumų gaminant maistą. Tačiau yra paprastas būdas to išvengti naudojant produktą, kurio yra kiekvienoje virtuvėje. Druskos nesulipimo paslaptis – naudoti grūdus.

Druskos gumuliukas gali susidaryti dėl didelės drėgmės patalpoje ar spintelėje. Gaminant maistą sunku apsieiti be vandens garų, kurie susidaro gaminant maistą.

Kaip išvengti druskos gumulėlių?

Vienas geriausių variantų – naudoti paprastus ryžius. Į druskinę įberkite kelis ryžių grūdelius. Ryžiai sugers drėgmės perteklių. Sudrėkintus ryžius išmeskite ir įberkite sausų ryžių, kad druska toliau nesuliptų. Ryžių grūdeliai turi būti didesni už druskinės angą, kad jie neišbyrėtų kartu su druska.

Nepamirškite tinkamai laikyti. Laikykite druskinę atokiau nuo drėgmės šaltinių, pavyzdžiui, kriauklės ar viryklės. Geriausia druskinę laikyti sausoje, vėdinamoje vietoje kitame virtuvės kampe.

Jei druska sulimpa, galite grąžinti jai trupinių būseną:

Įdėkite druską į medžiaginį maišelį ir patrinkite rankomis. Ypač stipriai sulipusiems gabalėliams pašalinti naudokite nedidelį virtuvinį plaktuką. Druską taip pat galite kelias minutes pašildyti iki 100 laipsnių temperatūros orkaitėje. Prieš naudodami palikite druską atvėsti.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus