Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kad ir kiek prigaminsite, niekada nebus pakankamai: švelnių pyragėlių su bulvėmis receptas
Maistas / Gėrimai

Kad ir kiek prigaminsite, niekada nebus pakankamai: švelnių pyragėlių su bulvėmis receptas

Skanūs pyragėliai su bulvėmis
Dalintis

Siūlome išsikepti gardžių pyragėlių su bulvėmis. Šis receptas tikrai taps jūsų mėgstamiausiu, o patiekalas tikrai užims garbingą vietą ant jūsų stalo.

Reikalingi ingredientai:

  • kefyras – 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus – 0,5 valg;
  • cukraus – 2 valgomieji šaukštai;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • sausų mielių – 8 g;
  • kvietiniai miltai – 3 puodeliai;
  • bulvės – 0,5 kg;
  • svogūnas – 1-2 vnt.

Štai kaip pasigaminti šiuos pyragėlius:

  1. Sumaišykite kambario temperatūros kefyrą su aliejumi, cukrumi, druska ir mielėmis iki vientisos masės.
  2. Į mišinį suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Suformuokite iš jos rutulį ir palikite šiltoje vietoje 30 minučių.
  3. Bulves nulupkite, išvirkite, sutrinkite ir sumaišykite su pakepintais svogūnais.
  4. Padalykite tešlą į keturias dalis, kiekvieną iškočiokite ir supjaustykite į 4-5 dalis. Kiekvieną iškočiokite, sudėkite įdarą, užspauskite kraštus ir suformuokite pyragą.
  5. Dėkite juos ant kepimo popieriaus išklotos kepimo skardos siūle žemyn ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje 25 minutes. Tada aptepkite pyragėlius plaktu kiaušiniu ir kepkite dar 5-10 minučių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...