Daugelis žmonių neįsivaizduoja Kalėdų ir Naujųjų metų be sumuštinių su raudonaisiais ikrais. Šis užkandis kartu su alyvuogėmis ir mandarinais jau seniai įgijo „naujametinio“ patiekalo statusą. Tačiau yra viena problema: tikrų, kokybiškų raudonųjų ikrų įsigyti ne taip paprasta. Galima susidurti su netikrais ikrais. Įdomu tai, kad tokie ikrai gali pasirodyti labai panašūs į „natūralius ir originalius“.
Daugelis žmonių yra gana patenkinti padirbtais ikrais: jų skonis ir tekstūra beveik nesiskiria nuo tikrųjų ikrų. Tačiau yra išrankių gurmanų, kurie nori vartoti tik natūralius produktus. Tokie maisto mėgėjai turėtų atkreipti dėmesį į vieną paprastą testą.
Testas tikriems ikrams nustatyti
Paimkite nedidelį, bet gana gilų indą, įdėkite į jį šiek tiek ikrų ir užpilkite verdančiu vandeniu. Natūralus produktas „elgsis“ taip: pradės leisti baltymą (pamatysite, kaip ikrai baltuoja).
Tiesa ta, kad tikruose ikruose yra baltymo, kuris išsiskiria veikiant aukštai temperatūrai. Tačiau jei užpilsite karšto vandens ant netikrų ikrų, tokiu „pabalimų” nepamatysite. Skystis gali būti šiek tiek spalvotas. Vandens paviršiuje gali atsirasti riebių „dėmių“. Tačiau baltų gumulėlių nebus.
Kiti svarbūs atpažinimo požymiai
Yra keletas kitų būdų, kaip atpažinti tikrus raudonuosius ikrus. Pirma, tai išvaizda ir spalva. Tikri ikrai yra vienodos formos, skaidrūs arba šiek tiek permatomi. Kiekvieno ikro viduryje matoma nedidelė dėmelė arba taškelis. Spalva svyruoja nuo ryškiai oranžinės iki tamsiai raudonos, tačiau niekada nebūna vienodai dirbtinė.
Antra, skonis ir tekstūra. Tikrų ikrų skonis yra šiek tiek sūrus, su stipriu žuvies ar jūros gėrybių aromatu. Ikrai teka burnoje, susidaro nedidelis skystis ir intensyvus skonis.