Kepant blynus ar lietinius, kartais tešla gaunasi su daug gumuliukų. Taip nutinka gaminant tešlą su vandeniu arba pienu – pasirodo, kad nebūtina viską daryti tobulai, norint atsikratyti šios problemos.
Reikėtų pažymėti, kad daugelis gaminimo proceso metu naudoja maišytuvą, kad atsikratytų gumuliukų. Pažvelkime, ką apie tai sako patyrusios namų šeimininkės.
Kaip atsikratyti gumuliukų tešloje?
Pasirodo, nereikia turėti daug patirties gaminant maistą ar tam tikrų įgūdžių. Paslaptis labai paprasta – į tešlą reikia įkratyti daugiau miltų, o ne atvirkščiai. Tešla turi būti labai tiršta ir gerai išmaišyta. Tai darykite palaipsniui, maišydami turinį.
Po to, kai tešloje nebebus miltų gumuliukų, toliau maišykite turinį ir iš lėto pilkite vandenį ar pieną kol pasieksite pageidaujamą konsistenciją.