Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip atskirti kokybišką ypač tyrą 100 % alyvuogių aliejų nuo padirbto „mėšlo”?
Maistas / Gėrimai

Kaip atskirti kokybišką ypač tyrą 100 % alyvuogių aliejų nuo padirbto „mėšlo”?

Maisto kepimas alyvuogių aliejuje
Dalintis

Tikras alyvuogių aliejus turėtų būti „šviežio“ kvapo. Skonis gali būti neutralus, kartus arba aštrus, teigia ekspertai.

Pasirinkite ypač tyrą, aukštos kokybės alyvuogių aliejų

Alyvuogės

Specialistų teigimu, kartais nesąžiningi gamintojai nekokybišką alyvuogių aliejų ženklina kaip aukštos kokybės aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejų arba maišydami jį su pigiu neutraliu aliejumi, pavyzdžiui, saulėgrąžų ar rapsų, padidina jo kiekį.

Vienintelis būdas įsitikinti, kad alyvuogių aliejus yra falsifikuotas, yra laboratorinė analizė. Tačiau nekokybišką produktą galite atpažinti ir namuose. Įpilkite šiek tiek aliejaus į švarią stiklinę ir gurkštelėkite taip, kad produktas visiškai padengtų liežuvį. Tikras pirmojo spaudimo alyvuogių aliejus turėtų būti šiek tiek aštrus ir tuo pačiu kartus, o netikras arba skiestas alyvuogių aliejus bus silpno skonio ir aromato. Kuo alyvuogių aliejus kartesnis tuo geriau.

Žinoma kai kurie tikri aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejai gali būti blankaus skonio. Kad nebūtumėte apgauti, ekspertai rekomenduoja aliejų pirkti patikimose vietose. Pirkdamas aliejų turguose ir net iš „vietinių gamintojų“ Italijoje, vartotojas gali gauti nekokybišką prekę, kuri nebuvo griežtai patikrinta.

Ant alyvuogių aliejų pakuočių turi būti nurodyta:

  • gamintojo pavadinimas ir logotipas;
  • alyvuogių derliaus nuėmimo metai;
  • adresas ir koordinatės;
  • telefonas;
  • pageidautina, kad būtų nurodytas polifenolių kiekis;
  • pageidautina, kad būtų nurodytas rūgštingumas.

Apskritai, kuo didesnis produkto atsekamumas, tuo didesnė tikimybė, kad jo kokybė yra aukšto lygio. Be to nereikėtų tikėtis, kad už 5-10 eurų išsirinksite labai kokybišką aliejų. Tikrai gero aliejaus kainos prasideda nuo 15 eurų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...