Jei nenorite ilgai vargti su ingredientais, vištieną kepkite pagal šį paprastą receptą. Jame naudojamas padažas / marinatas, kuris suteiks patiekalui sodraus ir apetitą žadinančio skonio.
Kaip kepti vištos krūtinėlę?
Vienam kilogramui filė reikia pasiruošti:
- citrinos – 2 vnt;
- druskos ir pipirų;
- česnako – 4 skiltelių;
- medaus – 3 šaukštai;
- grūdėtųjų garstyčių – 2 valgomieji šaukštai;
- Dižono garstyčių – 1 valgomasis šaukštas;
- alyvuogių aliejus – 3-4 valgomieji šaukštai.
Paruošimas:
- Pirmiausia įtrinkite filė pipirais ir druska, tada vištieną aptepkite specialiu padažu. Jį lengva paruošti.
- Išspauskite citrinų sultis ir sumaišykite jas su smulkintais česnakais, aliejumi, garstyčiomis ir medumi. Kai tik mišinys bus gerai išmaišytas, galite sutepti filė gabalėlius.
- Tada sudėkite vištieną ant kepimo skardos. Kepkite apie pusvalandį 200 laipsnių temperatūroje. Tačiau nepamirškite, kad laikas gali skirtis priklausomai nuo krūtinėlių dydžio.
- Kai filė bus paruošta, neskubėkite jos patiekti ant stalo. Suvyniokite ją į foliją 10 minučių.