Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip kepti žuvį, kad ji būtų ne sausa, o sultinga ir tirptų burnoje?

1 min. skaitymo

Visa gudrybė slypi ne tiek pačiame kepimo metode, kiek žuvies paruošime. Jo dėka net labai sausą žuvį, kuriai būdingas sodrus ir ne itin malonus aromatas, galima paversti nepaprastai skaniu patiekalu. Kepimui tinka bet kas: menkė, jūros lydekos, plekšnės ir kt.

Marinuojama žuvis

Ką reikia daryti?

Išvalykite ir išdarinėkite žuvį. Jei reikia, nedelsdami supjaustykite ją gabalais, nebent jums reikia visos žuvies.

Šiame etape pašalinama viskas, kas nereikalinga, – kalbame apie uodegą, galvą, pelekus. Jei žuvis yra jūrinė, būtinai pašalinkite juodą plėvelę nuo pilvo, kuri turi kartoką skonį.

Kai žuvis išdarinėta, paruoškite tirpalą, kurį sudaro druska, cukrus ir vanduo.

Tirpalui reikės:

  • vandens – vieno litro;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos – 1 valgomasis šaukštas.

Tirpalo kiekis ruošiamas atsižvelgiant į tai kiek žuvies turite. Vandens temperatūra šiuo atveju turėtų būti apie 40-45 laipsniai. Tuomet cukrus ir druska jame puikiai ištirps.

Žuvis dedama į tirpalą vienai valandai. Skystis įsigeria į žuvies ląsteles ir ten užsilaiko, todėl gaunamas puikus rezultatas. Išimta iš sūrymo žuvis nusausinama popieriniu rankšluosčiu ir ruošiama pagal receptą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus