Visa gudrybė slypi ne tiek pačiame kepimo metode, kiek žuvies paruošime. Jo dėka net labai sausą žuvį, kuriai būdingas sodrus ir ne itin malonus aromatas, galima paversti nepaprastai skaniu patiekalu. Kepimui tinka bet kas: menkė, jūros lydekos, plekšnės ir kt.
Ką reikia daryti?
Išvalykite ir išdarinėkite žuvį. Jei reikia, nedelsdami supjaustykite ją gabalais, nebent jums reikia visos žuvies.
Šiame etape pašalinama viskas, kas nereikalinga, – kalbame apie uodegą, galvą, pelekus. Jei žuvis yra jūrinė, būtinai pašalinkite juodą plėvelę nuo pilvo, kuri turi kartoką skonį.
Kai žuvis išdarinėta, paruoškite tirpalą, kurį sudaro druska, cukrus ir vanduo.
Tirpalui reikės:
- vandens – vieno litro;
- cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
- druskos – 1 valgomasis šaukštas.
Tirpalo kiekis ruošiamas atsižvelgiant į tai kiek žuvies turite. Vandens temperatūra šiuo atveju turėtų būti apie 40-45 laipsniai. Tuomet cukrus ir druska jame puikiai ištirps.
Žuvis dedama į tirpalą vienai valandai. Skystis įsigeria į žuvies ląsteles ir ten užsilaiko, todėl gaunamas puikus rezultatas. Išimta iš sūrymo žuvis nusausinama popieriniu rankšluosčiu ir ruošiama pagal receptą.