Keptos bulvės yra vienas mėgstamiausių ir lengviausiai paruošiamų patiekalų. Tai suprantama – tai greitas, lengvai paruošiamas ir skanus patiekalas. Tačiau gana dažnai kai kuriems žmonėms nepavyksta tinkamai iškepti bulvių, ir viskas dėl to, kad daroma klaidų, kurios lemia prastą rezultatą – bulvės būna pusiau iškepusios, sudegusios, o konsistencija labiau primena košę. Ką daryti, kad taip neatsitiktų?
Kaip kepti bulves
Bulvėse yra gana daug krakmolo, dėl kurio daržovė suyra. Taigi prieš pradėdami kepti, nuluptas ir supjaustytas bulves pusvalandį pamirkykite šaltame vandenyje.
Ši procedūra padės atsikratyti krakmolo pertekliaus.
Prieš dėdami bulves į keptuvę, nuvalykite jas popierinėmis servetėlėmis (rankšluosčiais). Priešingu atveju bulvės bus troškintos (virtos), o ne keptos.
Keptuvė su aliejumi, kurioje bus kepamos bulvės, turi būti iš anksto įkaitinta. Nedėkite bulvių į šaltą keptuvę.
Kepkite bulves ant gan stiprios kaitros, tik tokiu atveju jos bus keptos, o ne troškintos ar virtos.
Likus minutei iki kepimo pabaigos įberkite druskos.
Traški kepamų bulvių plutelė bus traški, jei keptuvėje bus vienas bulvių sluoksnis, supjaustytas vienodo storio kubeliais (griežinėliais).
Kepimo metu bulves pamaišykite ne daugiau kaip 2-3 kartus. Priešingu atveju vėl kyla pavojus, kad bulvės pavirs į košę.